През последните месеци ръководителите на Продължаваме Промяната преминаха всякакви граници.

...
През последните месеци ръководителите на Продължаваме Промяната преминаха всякакви граници.
Коментари Харесай

Стратегът на Радев удари рамо на Габровски, скара се на Петков и Василев

„ През последните месеци ръководителите на „ Продължаваме Промяната ” минаха всевъзможни граници ". Това съобщи пред проф. Александър Маринов, консултант на служебния министър председател Гълъб Донев и ръководител на Стратегическия съвет към президента Румен Радев.

„ Въпрос на обикновено човешка честност и образование. Да лъжеш искрено, както тази небивалица, че надали не Радев постоянно се среща с Борисов… Това е една долнопробна неистина. Това, че е изречена с мъжествено нервен звук не трансформира нещата. Това е неистина, както и всички други неща, които бяха изговорени тези дни – за танца на гълъба и тн. Тези момчета просто си изпускат нервите и се държат надменно ”, разяснява Маринов.

Той изрече мнението си и за претендента на ГЕРБ за министър председател. „ Г-н Габровски има предимство. Той е превъзходен доктор, добър управител на болница, известен, влиятелен човек. На някои места по света такива хора, влизайки в политиката, й дават нов живот. За злощастие у нас още е рано за това, като виждате менажерията, която се вихри в Народно събрание. Трябва да се изчака, да се види този човек какви претенденти за министри и стратегия ще предложи. Те в този момент споделят „ Не може, тъй като той е повдигнат от ГЕРБ ”. По тази логичност доста дълго няма да имаме държавно управление, до момента в който не се появи нещо напълно ново ”, изясни Маринов.

Александър Маринов разяснява и възможностите ни за участие в Шенген. „ Неоправдано е да се приказва за неуспех. Имаме позитивно мнение на Европейска комисия, Екологичен потенциал и две страни, които са срещу, в случай че едната не е съгласна изобщо с този механизъм, а не съответно с това България да не влезе ”, счита той. По думите му служебното държавно управление е наваксало едно сензитивно занемаряване от последните 8-9 месеца. „ Има и фрапиращи обстоятелства. Ето в този момент се наложи кабинетът да одобри Годишния проект за реализация на тактиката за ръководство на  границата. Той трябваше да е признат най-късно при започване на 2022 година ”, разясни съветникът на Гълъб Донев. И изясни, че корупцията не участва в техническите критерии за Шенген. „ Това е неточност на българското ръководство преди 10 години, че се съгласи да бъдат включени политически критерии, които не участват в достоверните шенгенски. Лошото е че се злоупотребява с тази тематика за вътрешно политически цели. Говорят се груби лъжи. Тези хора не вредят на служебното държавно управление или на президента, а на българските жители ”, безапелационен е Маринов.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР