През последните месеци нарастват сделките с жилища старо строителство, казват

...
През последните месеци нарастват сделките с жилища старо строителство, казват
Коментари Харесай

Нарастват сделките с жилища старо строителство

През последните месеци нарастват покупко-продажбите с жилища остаряло строителство, споделят брокери на парцели. Голям интерес има и към новото строителство. Но някои бизнесмени ограничиха продажбите на нови жилища “на зелено ”, тъй като при продажба на приключен апартамент цената, а надлежно и облагата, са по-високи.

Ситуацията на пазара е такава, че купувачите могат да изберат най-хубавия за тях вид - ново или остаряло строителство. Новото строителство има редица преимущества. Но на пазара от време на време излизат остарели жилища, които не са в положително положение, нуждаят се от главен ремонт, само че цената им е по-ниска. Те са добра опция за хора, които са подготвени да вложат личен труд и доста време в новия си дом. Новите жилища са по-подходящи за хора, които желаят да живеят в хубава постройка с привлекателни общи елементи и които не желаят да сменят тръби в банята.

Пазарът на парцели в страната остава деен и ползата към покупки е огромен, разясняват брокери. В множеството градове в страната броят на разрешенията за градеж се усилва. На пазара има предложение, както на ново, по този начин и на остаряло строителство. В редица региони, като да вземем за пример в центъра на София, новото строителство е лимитирано поради неналичието на свободни площи. Затова, в случай че човек държи да купи парцел в центъра на столицата, би трябвало да прегледа наличните разгласи на жилища остаряло строителство.

При старите двустайни и тристайни жилища най-често кухнята е в настрана помещение. За разлика от новото строителство, където в преобладаващите случаи кухнята и всекидневната са в едно огромно помещение. Съвременната наклонност на пазара е да има огромно помещение, където фамилията да може да се храни и забавлява. Някои обаче държат за имат настрана помещение за кухня. Затова някои хора се насочват към остарели жилища, а други държат на новото строителство. Ако човек има съответни желания за разпределението на стаите и не желае да прави огромни поправки след покупката, е добре да се насочи към жилище в градеж. Така още при строителството може да изиска да вземем за пример две стаи да бъдат обединени в една по-голяма.

Голям е ползата и към ваканционните парцели, което докара до доста повишаване на цените им през предходната година. Много от купувачите на ваканционни парцели са хора, които могат да работят отдалечено. Затова те купуват парцел, който с изключение на, че могат да употребяват през огромна част от годината, отдават и чартърен. За реализация на покупко-продажбите купувачите употребяват както лични средства, по този начин и банкови заеми.

Все повече хора желаят да имат втори дом. Те не се разделят с градската си благосъстоятелност, само че купуват къщи и имоти наоколо до огромните градове. Очакванията на брокерите са тази наклонност да продължи.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР