През последните месеци интензитетът на руските обстрели в Сумска област

...
През последните месеци интензитетът на руските обстрели в Сумска област
Коментари Харесай

Русия увеличава обстрелите срещу Сумска област

През последните месеци интензитетът на съветските обстрели в Сумска област на Украйна се е нараснал 2-3 пъти . Това съобщи в ефира на Радио " Свобода " губернаторът на региона Владимир Артюх, представен от Би Би Си.

Според него през последните два месеца и половина интензивността на обстрела в Сумска област се е нараснала 2-3 пъти.

Артюх съобщи, че обстрелите са унищожили от 40 до 50% от жилищния фонд в пограничните селища . Най-мощните удари се нанасят от самолети - през миналата седмица са регистрирани 111 такива офанзиви, сподели губернаторът.

По думите му продължава евакуацията от пограничните региони на Сумска област. В същото време шефът на Артюх съобщи, че няма риск от пробив на границата .

Кремъл съобщи в понеделник, че единственият метод да се отбрани съветската територия от украински офанзиви е , която да сложи съветските райони отвън обсега на украинския огън, предава " Ройтерс ".

Кремъл разяснява, откакто президентът Владимир Путин повдигна опцията за основаване на такава зона в тирада след преизбирането си в неделя.

Путин отхвърли да даде повече детайлности, само че сподели, че такава зона може да е задоволително огромна , с цел да спре оръжия, създадени в чужбина, да нанасят удари по съветска територия.

Създаване на буферна зона на украинска територия е ясна индикация, че Москва възнамерява да разшири войната . Това съобщи.

" Това е директно очевидно изказване, че войната единствено ще ескалира " , съобщи секретарят на президентската администрация Михайло Подоляк пред " Ройтерс " в писмена позиция.

По думите му всичко това е директно доказателство, че Руската федерация не е подготвена да живее в модерни обществени и политически връзки, като се вземат поради безспорните суверенни права на други страни.
 Без пари шефът на Пентагона се пробва да убеди съдружниците да оказват помощ на Украйна
Без пари шефът на Пентагона се пробва да убеди съдружниците да оказват помощ на Украйна

Експерти споделят, че Остин ще се сблъска със скептична аудитория в Европа
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР