През последните месеци и години това, което наблюдаваме, не е

...
През последните месеци и години това, което наблюдаваме, не е
Коментари Харесай

Прогноза на социолог: Ще има размествания в електоралната картина

През последните месеци и години това, което следим, не е предмет на политологичен разбор и на социологическо замерване на публичното мнение. Трябва други науки да се намесят и да оказват помощ. Това мнение изрази в изявление за БНР социологът Стефан Георгиев.

" Не мога да си показва, че идващите месеци ще доведат до процеси, при които публичното доверие да поддържа властта. В момента сме в обстановка, в случай че погледнем и сондажите, подкрепящите властта са твърди ядра на партиите, които съставляват държавното управление ", сподели той в предаването " Хоризонт до обед ".

Много огромна част от жителите не се интересуват от това, което се случва, защото не виждат изгода, добавена стойност и действително отражение в всекидневието им, съобщи той.

Според социолога ерозията и девалвацията на политическия развой са безспорни.

" Политическите партии се крепят на своите ядра. Феновете естествено ще поддържат. Проблемът е за тези, които гледат към процесите, изключително от последните дни, с доза подозрение. Те са разграничени на две групи. От една страна ще имаме засилване на апатията, ще се усили делът на тези, които споделят – не желая да съучаствам в този развой, няма да гласоподавам. И други, които ще се озъртат за нещо ново. Ново сега няма. "

Относно сходните социологически изследвания за настройките за предварителни избори и електоралните настройки Стефан Георгиев уточни, че на тях би трябвало да се гледа с " доста дебелата спогодба ", че тези данни отразяват декларативна настройка.

" Не съм сигурен, че тази електорална картина би се възпроизвела в един в действителност избирателен развой. Напротив! Бих позволил, че ще има доста забавни разбърквания. "
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР