През последните месеци БРИКС активно се подготвя за предстоящата година,

...
През последните месеци БРИКС активно се подготвя за предстоящата година,
Коментари Харесай

БРИКС: Очаква ли се важно съобщение през 2024 година

През последните месеци БРИКС интензивно се приготвя за идната година, изключително откакто показа обширна тактика по време на годишната си среща на върха през 2023 година

Тази самодейност доста ускори съдействието сред съставляващите я страни. Въпреки това с наближаването на края на актуалната година пораждат спекулации по отношение на евентуални значими известия от страна на блока БРИКС през 2024 година

Този алианс поредно ползва огромни политики и решения със обилни световни последствия. Действията на алианса са значими – от стратегическите стъпки към дедоларизация, целящи да трансформират динамичността на международната търговия, до включването на нови страни членки.

През 2023 година блокът БРИКС доста укрепи позициите си в световната конструкция на властта. Влиянието и смисъла на алианса се разшириха доста, когато през януари към него публично се причислиха шест нови страни.

Перспективата за основно изказване остава евентуална за алианса. Въпреки това съответните данни за такова изказване са спекулативни. Преди всичко биха могли да се появят две основни известия: продължаващо разширение посредством покана на повече страни и евентуално въвеждане на от дълго време обсъжданата локална валута.

През 2023 година БРИКС предложения в състава си Саудитска Арабия, Обединените арабски емирства (ОАЕ), Иран, Египет и Етиопия. Въпреки че Аржентина също беше поканена, смяна в управлението докара до нейното отпадане. Следователно през 2024 година може да се следи сходно развиване на събитията, като се има поради, че голям брой страни са изразили интерес да се причислят.

Алтернативно, полемиките в границите на блока от август насам се въртят към основаването на валута на БРИКС. Тази валута, без значение дали е основана на блокчейн или е стандартна фиатна валута, издадена от Новата банка за развиване, е упорита концепция. Нейната реализация може да се реализира на идната среща на върха, защото се създава от повече от година.

Като се има поради продължителният интервал на създаване, реализирането на тази валута наподобява неизбежно. Нейното използване безспорно ще има далечни последствия за международната търговия и едностранните финансови разплащания.

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР