През последните месеци Boeing преоткри колко трудно може да бъде

...
През последните месеци Boeing преоткри колко трудно може да бъде
Коментари Харесай

Starliner на Boeing излита за първи път в Космоса през март

През последните месеци Boeing преоткри какъв брой мъчно може да бъде покоряването на Космоса, откакто амбициозната стратегия Starliner неколкократно бе отлагана поради механически проблеми.

Въпреки това компанията разгласи на конференция в понеделник, че е уверена, че ще в профил тези проблеми до март идната година и ще бъде подготвена да тества своята капсула за многократна приложимост с астронавти на НАСА на борда, оповестява Engadget.

" Въз основа на актуалните проекти предвиждаме, че ще бъдем подготвени с галактическия транспортен съд при започване на март. Това не значи, че имаме дата за изстрелване при започване на март ", акцентира вицепрезидентът на Boeing и управител на Starliner Марк Напи. " В момента работим с НАСА - програмата Commercial Crew, и ULA по евентуални дати за изстрелване въз основа на поетата от нас отговорност, че ще работим през идващите няколко седмици и ще забележим къде можем да се вместим, а по-късно ще определим дата за изстрелване. "

Starliner се създава от близо петнадесет години, като за първи път е показан през 2010 година Това е главният коз на Boeing в конкуренцията за Космоса, в която сега господства SpaceX със своя Dragon 2.

Двете компании получиха безплатни средства едновременно през 2014 година за създаване на системи, способни да транспортират астронавти до Международната галактическа станция, като крайният период на контракта беше 2017 година Към 2016 година първото планувано изстрелване на Boeing беше изместено от 2017 година за края на 2018 година През април 2018 година НАСА понижи упованията си за изстрелване до 2019-2020 година

Първият изпитателен орбитален полет без екипаж в края на 2019 година не съумя да доближи орбита, което в допълнение забави плана. Все отново НАСА се съгласи да заплати за втори тест без екипаж през август 2021 година Този тест по този начин и не съумя да излезе от стартовата площадка. Отстраняването на казуса лиши време до май идната година, когато последващият тестов полет приключи сполучливо.

Двата следващи тестови опита за полет с екипаж, не бяха осъществени. Планираният за 21 юли полет беше преустановен, откакто бяха открити неизправности в парашутната система и в кабелните снопове.

Към днешна дата се счита, че Boeing е изразходвала към 1,5 милиарда $ повече от авансово плануваните разноски.

 
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР