През последните години в Холивуд се правят все повече биографични

...
През последните години в Холивуд се правят все повече биографични
Коментари Харесай

Никое оръжие не може да спре Боб Марли

През последните години в Холивуд се вършат от ден на ден биографични филми за музикални митове. И откакто към този момент видяхме историята за, разказана от режисьора Баз Лурман, както и тази на групата Queen в  през погледа на Брайън Сингър, в този момент идва ред на киното да увековечи и животът и творчеството на Боб Марли.
 Майкъл Джексън, Елвис Пресли, Джон Ленън - 11 известни персони и техните последни думи
Последните думи на звездите преди да умрат

Споменът за тях ще бъде безконечен

Един не толкоз прочут факт за него е, че оцелява след опит за ликвидиране в личния му дом в Кингстън, Ямайка. Реге музикантът обаче съумява да преодолее травматичните последици от случката и това даже ускорява желанието му да сплотява с революционните си песни.

В биографичния " Боб Марли: One Love " ще проследим персоналния път и творчеството на изпълнителя, които го водят от скромните му корени в Ямайка до международна музикална популярност. Историята на Боб Марли е мощна и мотивираща. На фокус са превъзмогването на компликациите, неговата откровена отдаденост към обществената правдивост, както и неукротимия му дух, който го трансформира в международна културна икона.
 Снимка 645123

В ролята на изпълнителя ще забележим Кингсли Бен-Адир, който познаваме от сериала Peaky Blinders. Лашана Линч пък ще забележим като брачната половинка му Рита. И тук си коства да отбележим, че присъединяване във кино лентата взема и самата Рита Марли, дружно с децата си Седела Марли и Зиги Марли.

" Боб Марли: One Love " е сбъднат с поддръжката на фамилията на изпълнителя. То е част и от продуцентския екип, в който пък е също и Брад Пит, написа The Hollywood Reporter.
 Снимка 645124

Режисьор на кино лентата е Рейналдо Маркъс Грийн. Той е работил по кино лентата " Крал Ричард ", с който Уил Смит си печели Оскар за основна мъжка роля през 2021 година

Биографичната драма към този момент има и филмов откъс, който ни придвижва в епохата на Боб Марли, загатва ни за възходите и паденията, през които минава той, както и за мощното влияние, което оказва музиката му върху света.

" Боб Марли: One Love " и по кината от 16 февруари 2024 г.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР