През последните години стана традиция Варненският драматичен театър Стоян Бъчваров“

...
През последните години стана традиция Варненският драматичен театър Стоян Бъчваров“
Коментари Харесай

Варненският театър пристига на гастрол в София с пет спектакъла

През последните години стана традиция Варненският трагичен спектакъл „ Стоян Бъчваров “ да гостува на софийската аудитория с най-новите спектакли от репертоара си. Тазгодишният гастрол на трупата стартира на 12 февруари с „ Хенри IV “ от Луиджи Пирандело , в режисура на Лилия Абаджиева. В ролята на Хенри IV е Стоян Радев.
Хенри на Пирандело не е историческа персона и неслучайно създателят не му дава име, тъй като Хенри може да бъде всеки от нас. Подобно на героя, който потъва в личен свят, пропуснат от най-скъпите на сърцето му хора – приятеля и обичаната, всеки избира личното си бягство от това, което го кара да се усеща незадоволен.
Представлението може да гледате в Народния спектакъл „ Иван Вазов “.

На 13 февруари варненската натрупа ще играе спектакъла на Стилиян Петров „ Месец на село “ от Иван Тургенев . Представлението гостува на сцената на Младежкия спектакъл „ Николай Бинев “.

 Снимка „ Комичната заблуда “ – театрална комедия по Пиер Корней в режисура на Васил Дуев, може да гледате на 14 февруари в спектакъл „ Българска войска “.
На 15 февруари в спектакъл „ Театро “ ви чака „ Сън “ от Магда Борисова – един театър за деца от 7 до 107, наложителен за възрастни и целесъобразен за деца, както го дефинира режисьорът Стоян Радев. „ Сън “ ще има три представления в четвъртък – от 11 часа, 14 часа и 18 часа.

Гастролът приключва на 16 февруари с „ Приятели “ - режисура на Николай Кенаров по пиесата " Гарфънкъл търси Саймън " на Здрава Каменова и Калин Ангелов. Представлението може да гледате в едно от най-новите театрални пространства в София " I AM STUDIO ".
Програмата на гастрола показа в „ Артефир “ Даниела Димова - шеф на Театрално-музикалния продуцентски център във Варна.
 
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР