През последните години продукт, наречен колоидно сребро, придоби популярност, особено

...
През последните години продукт, наречен колоидно сребро, придоби популярност, особено
Коментари Харесай

Опасно плацебо: Колоидното сребро крие голяма опасност за здравето

През последните години артикул, наименуван колоидно сребро, закупи известност, изключително в платформи за обществени медии като TikTok. Това е примес от дребни сребърни частици, смесени с вода и се счита за чудодейно лекарство за кожни болести като екзема и други инфекции. Дори известната актриса Хелън Мирън загатна за потреблението му при незабавни обстановки с кожата. Въпреки възходящата популярност на този инструмент обаче, специалистите към този момент показват съществени опасения за неговата сигурност, пише Daily Mail.

Употребата на колоидно сребро, както нанесено върху кожата, по този начин и одобрявано вътрешно, е обвързвано с редица съществени странични резултати.

Медицинският токсиколог д-р Мариен Амиршахи посочва, че приемането на колоидно сребро през устата може да докара до тревожни здравословни проблеми като гърчове, неуравновесеност и невропатия, мъчително положение, което визира ръцете и краката. Рисковете са толкоз огромни, че даже локално приложение може да аргументи раздразнение на кожата и изгаряния.

Тези страхове бяха трагично подчертани от гибелта на 45-годишната жителка на Колорадо Ейми Карлсън. Жената постоянно е употребила колоидно сребро и е умряла от затруднения, свързани с дълготрайния му банкет. Този случай акцентира неговата евентуална заплаха. Въпреки дългогодишната си приложимост като антибактериално средство, колоидното сребро носи опасности, които надвишават изгодите от него.

Това вещество може да аргументи аргирия, положение, при което натрупването на сребро в тялото оцветява кожата и вътрешните органи в синьо-сиво, постоянно за непрекъснато. В допълнение към козметичните промени, колоидното сребро може да има негативен резултат върху бъбреците, черния дроб и нервната система.

Регулаторните органи считат колоидното сребро за рисково и неефективно, базирайки се на това, че пречи на усвояването на избрани медикаменти. Въпреки тези предизвестия, някои компании не престават да продават колоидно сребро с голословни здравни искания, привличайки вниманието на правоприлагащите органи за заблуждение на потребителите.

Здравните експерти акцентират значимостта на избягването на колоидно сребро, изключително за вътрешна приложимост, заради капацитета му да поврежда здравите кафези. Въпреки че някои сребърни артикули са утвърдени за приложимост, те се разграничават от колоидните сребърни артикули и са по-малко рискови.

Въпреки че колоидното сребро може да има историческо значение при лекуването на инфекции, актуалната медицина мощно предлага да не се употребява. Потенциалът му да аргументи съществени здравословни проблеми надалеч надвишава всички недоказани изгоди, което го прави рисков избор за здравето и благосъстоянието.

Превод: GlasNews.bg
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР