През последните години интересът към практичните кросоувъри и SUV-та непрекъснато

...
През последните години интересът към практичните кросоувъри и SUV-та непрекъснато
Коментари Харесай

Кросоувъри и SUV-та със световна премиера на изложението в София

През последните години ползата към практичните кросоувъри и SUV-та непрестанно пораства и това е изцяло обяснимо - от ден на ден хора прекарват доста време измежду природата, а за това им би трябвало кола с по-голям клиренс и вероятно задвижване на четирите колела.Така че напълно обикновено е този вид коли да са шлагер и на Автомобилния салон в София, който отваря порти след броени дни. От 3 до 12 юни в залите на столичния Интер Експо Център ще дебютират напълно нови кросоувъри и SUV-та, задвижвани от ДВГ, както и актуализирани версии на към този момент познати модели. Ще има и международна премиера, с което родният автосалон за следващ път ще се трансформира в един от най-значимите автомобилни конгреси в Европа.

По-малко от три месеца откакто новото Renault Austral беше показано за първи път онлайн, новият софтуерен SUV ще направи своя международен дебют на автосалона в София. Посетителите на ревюто ще бъдат измежду първите в света, които ще се срещнат онлайн с новия модел. Новото Renault Austral е софтуерен SUV, с новаторски кокпит, в който са интегрирани два огромни 12-инчови екрана и 9,3-инчов Head-up екран. Моделът предлага нова по-мощна и по-ефективна версия на системата E-TECH Hybrid и два бензинови мотора с технология mild hybrid.

Също за първи път на международен и европейски конгрес ще бъде показана и напълно новата Mazda CX-60. Новият флагман на японците впечатлява с първокласен интериор и авангардни технологии, като се предлага във вид с Plug-in хибридно задвижване. На щанда на Mazda за първи път ще бъде изложен и обновеният SUV Mazda CX-5 в три нови равнища на съоръжение - Adventure, Homura и Takumi, които се разграничават в оформлението на външния дизайн и интериора.

Японските кросоувъри и SUV-та като че ли ще бъдат най-вече и на тазгодишния автосалон, тъй като японците първи откриха нишата за сходен клас коли. Създателят на сегмента и разгласен за първия кросоувър - Nissan Qashqai, ще бъде изложен в своето трето потомство. Отскоро той се предлага и с новаторска задвижваща система, състояща се от батерия с висока мощ и силов елемент, интегриран с бензинов мотор и електромотор.

На щанда на Honda за първи път у нас ще бъде показан новият градски кросоувър HR-V, който пленява с грациозен дизайн, необятен интериор и самозареждащ се хибриден елемент. С този мотор и с автоматизирана трансмисия, новата Honda HR-V харчи едвам 4,1 л/100 км в градски цикъл.
За първи път посетителите на ревюто ще видят и най-малкия кросоувър на пазара - Toyota Aygo X. Новият модел е кросоувър в А-сегмента с дължина от едвам 3,70 метра. Моделът е създаден и се създава в Европа с цел да отговори на стила на живот и потребностите на клиентите в огромните европейски градове.

Suzuki също ще заложи на гама от високопроходими и хибридни модели, като оригиналност е кросоувърът S-Cross, оборудван с бензинов турбодвигател, електромотор, автоматизирана трансмисия и задвижване 4х4 с четири режима на работа. Другата премиера на щанда на Suzuki ще бъде новият Plug-in хибриден SUV Suzuki Across, който има електрически пробег до 75 км.

Японската марка Subaru ще показа на автосалона новия огромен кросоувър Outback, както и актуализирания Forester, моделна година 2022. И двата модела на Subaru залагат на мотора Boxer и системата AWD за симетрично задвижване на всички колела.

Корейската марка Kia ще покаже за първи път у нас новото пето потомство на компактния SUV Sportage, който се предлага с бензинови и дизелови турбомотори, и с хибридно и Plug-in хибридно задвижване. Също от далечната Южна Корея у нас ще пристигна една от министър председателите на автосалона- електрическият SUV SsangYong Korando e-Motion. На щанда на формалния вносител „ Ратола ” ще дебютират и обновените SUV-модели Tivoli, XLV и Korando.

Марката Haval, част от китайската компания Great Wall Motors, ще покаже два нови модела от SUV-гамата - компактния Haval Jolion и третото потомство на бестселъра Haval H6, които изненадват прелестно със моден дизайн с нова шестоъгълна решетка.

Френският лъв Peugeot ще покаже обновените кросоувъри 3008 и 5008. На щанда на Citroen посетителите ще могат да видят детайлно обновените кросоувъри C3 Aircross и C5 Aircross. Френската марка DS Automobiles ще покаже първия си кросоувър DS 4, разгласен за най-красив автомобил на 2022 година на фестивала Automobile International.

Dacia ще показа специфичната лимитирана серия Duster Extreme, която се отличава с добавени оранжеви елементи в екстериора и интериора. За задвижването на Dacia Duster Extreme се предлага и новия 1,0-литров 3-цилиндров бензинов турбодвигател TCe 1.0 ECO-G 100, работещ фабрично както на бензин, по този начин и на газ пропан-бутан.

На щанда на Opel ще дебютира обновеният SUV Grandland с новото съвременно и блестящо лице на Opel Vizor, а компания ще му прави второто потомство на градския кросоувър Opel Mokka.

От Skoda за първи път ще покажат обновените кросоувъри Kamiq и Kodiaq, които се отличават с нова визия на предната и задната част, по-богато съоръжение в интериора и голям брой практични и рационални решения и аксесоари от гамата Simply Clever.

Най-голям избор от всевъзможни SUV и кросоувъри ще предложи марката Volkswagen, като на щанда посетителите ще могат да се срещнат от близко с напълно новия стилен кросоувър Taigo, както и с главно обновените SUV-та T-Roc и Tiguan.

*Източник: Автосалон София 2022
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР