През последните години биотинът е една от най-популярните съставки в

...
През последните години биотинът е една от най-популярните съставки в
Коментари Харесай

Биотинът ли е звездният витамин за грижа за кожата и косата?

През последните години биотинът е една от най-популярните съставки в доста от продуктите за хубост на пазара, в това число шампоани и маски за коса, кремове за лице и хранителни добавки. Но какво в действителност съставлява биотинът? Заслужава ли той тази популярност, която промишлеността му даде?

Какво е биотин?
Звездни храни за поддържане на млада и здрава кожа
Състоянието на кожата ни безспорно е една от главните грижи на доста дами (и мъже също!) във връзка с нашата хубост. Ние непрекъсн...
Прочети повече
Биотинът, прочут също като витамин Б8, Б7 или витамин H, е главен витамин за вярното действие на нашето тяло. Това е по този начин, тъй като биотинът играе доста значима роля в разнообразни процеси в тялото, в това число:

- Трансформация на глюкозата в сила: Биотинът разрешава метаболизма на мазнини, въглехидрати и аминокиселини, позволявайки на тялото ни да получи силата от която се нуждае, с цел да действа.

- Създаване на хемоглобин: Както при някои други витамини от група В, биотинът улеснява основаването на червени кръвни кафези. Тези кафези, известни още като хемоглобин, са виновни за превозването на О2 до органите на нашето тяло, тъй че е от значително значение тялото ни да основава нужното количество хемоглобин и за това е належащо да осигурим вярно количество биотин.

- Подобрява клетките на избрани тъкани: Този витамин благоприятства клетките на разнообразни тъкани, като ги поддържа здрави. Особено биотинът може да усъвършенства клетките на кожата, косата и ноктите и точно заради тази причина той се трансформира в любим на козметичната промишленост през последните години.

Как биотинът може да усъвършенства външния ми тип?
Тези артикули са наложителни за млада и сияйна кожа
Въпреки че избрани процедури за хубост са от значително значение за реализиране на сияещо лице, същинският „ балсам на младостт...
Прочети повече
В момента биотинът е една от главните съставки в доста артикули за коса и лосиони за тяло в промишлеността, само че по какъв начин тъкмо витамин Н усъвършенства външния ни тип?

Укрепва косата

Това хранително вещество съумява да заздрави косата, предотвратявайки косопада и обезпечава размер и жизнеспособност на косата ни. Така че, в случай че имате неприятна и/или слаба коса, несъмнено би трябвало да опитате този артикул. В допълнение, този витамин освен ще усъвършенства краищата на косата ви, само че също по този начин може да усъвършенства положението на скалпа ви, което го прави положително решение, в случай че желаете да избегнете досадния и противен пърхот. Благодарение на тази дарба биотинът се намира в доста от най-известните шампоани срещу косопад на пазара.

Укрепва ноктите

Както при косата, биотинът може да укрепи ноктите, като ги защищава от трошливост и трошливост. Освен това ще подкрепи тяхното здраве, като заобикаля досадните развалени кожички.
Професионално изглеждаща коса в ДОМАШНИ условия
Дали желаеме да спестим от скъпите фризьорски услуги, или просто сме недоверчиви към техните обещания, че няма да отрежат повече от това...
Прочети повече
Подобрява външния тип на кожата

Биотинът овлажнява кожата ни, като я защищава от сухота, дехидратиране или раздразняване. В допълнение, той е в положение да предотврати кожни проблеми като псориазис или дерматит, защото има способността да регенерира кожните тъкани.

Къде мога да намеря биотин?

Както към този момент споменахме, доста артикули за персонална хигиена съдържат този витамин измежду съставките си. Въпреки това, когато се употребява локално, той не се всмуква вярно, тъй че е целесъобразно да се употребява през устата. Най-богатите на този витамин храни са яйцата, дрожди, меса от органи, сирене, соя или някои ядки. Затова ще бъде целесъобразно да поддържате диета, богата на тези храни.

Още от ЛЮБОПИТНО:
Рейтинг: от. Гласували общо: консуматори
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР