През последните години България излъчи смесени сигнали към партньорите в

...
През последните години България излъчи смесени сигнали към партньорите в
Коментари Харесай

Денков: Със смесени сигнали и политическа неувереност пропуснахме ползи от ЕС и НАТО

" През последните години България излъчи смесени сигнали към сътрудниците в Европейски Съюз и НАТО. Това пося напрежение и даже разделяне в обществото, което е проблем за националната сигурност. Именно заради тази причина ние към момента не се възползваме пълноценно и като боен, и като политически потенциал от опциите, които ни дава присъединяване в тези два мощни съюза ".

Това сподели министър председателят Николай Денков на конференция с българските военни аташета към задграничните ни задачи.

Денков означи, че забавянето в развиването на въоръжените сили не се дължи на стопански компликации, а на " политическа нерешителност " по какъв начин страната да се развива в границите на двата съюза.

Затова една от дилемите пред държавното управление ще бъде повишението на военния потенциал, което по думите на Денков не трябва да се случва на парче.

И модернизацията на армията, и развиването на персоналния състав би трябвало да вървят в комплект. Те би трябвало да бъдат обсъждани освен в подтекста на българския потенциал, само че и във връзка с връзките на България с сътрудниците в Европейски Съюз и НАТО, посочи още министър председателят.

 
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР