През последните две години за туристическия бранш става все по-трудно

...
През последните две години за туристическия бранш става все по-трудно
Коментари Харесай

Търсят работници за летния сезон във Варна


През последните две години за туристическия отрасъл става все по-трудно да откри личен състав за дейния летен сезон. За това и свободните работни места се афишират още през февруари.

" Камериери, сервитьори, барани, помощник-готвачи, служащи в кухня. Пиколата малко на по-късен стадий ги взимат. В момента гледат да оформят главните групи за длъжностите свързани с разконсервирането на хотелите, почистването, тъй че главно там са ориентирани напъните на хотелиерите ", разяснява Божидар Михайлов, шеф на Агенцията по заетостта-Варна.

Хотелите, които оферират целогодишна претовареност, изпитват компликации в намиране на квалифицирани фрагменти. " Всеки желае да бъде на високо равнище, само че с цел да бъде на това равнище, би трябвало да мине от ниските стъпала, да надгради своите познания и умения. Дори да е приключил туризъм би трябвало да има надграждане, би трябвало да има опит ", изяснява Пресияна Гаджева, управител в хотел.

От туристическия отрасъл са безапелационни, че в случай че не съумеят да намерят фрагменти у нас, ще наемат от чужбина. Най-често хотелиерите избавят сезона с хора от Молдова и Украйна.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР