“През последните две години видяхме, че криптопазаът е много зависим

...
“През последните две години видяхме, че криптопазаът е много зависим
Коментари Харесай

Пиринлиев: Видяхме нелепо поскъпване при акции на компании без фундамент | Бизнес, 24.01.23 г.

“През последните две години видяхме, че криптопазаът е доста подвластен от паричната политика и фондовите тържища. Тук корелацията е доста мощно изразена при софтуерният показател NASDAQ. Трябва да забележим възобновяване при придвижването на софтуерните акции, с цел да забележим по-сериозно повишаване на криптовалути. Трябва обаче да се завърне и апетитът за риск. Засега, за привършване на крипто зимата е малко мъчно да се приказва “. Така разяснява блокчейн-сектора капиталовият анализатор в BenchMark, Здравко Пиринлиев. 

Според госта софтуерните компании са артикул на “евтините пари ”, а спадовете в цената на акциите на редица софтуерни компании през 2022 година е “справедлива промяна ”. 

“В момента доста вложители се пробват да вършат тайминг на пазара и да предвиждат дали ще има нов срив с 10 или 20 %, или дали в този момент стартира ново повишаване. От вероятността на вложителя, верният въпрос е, къде ще бъдат тези компании след пет години. Това ще отговори доста бързо на въпроса какво да вършим по отношение на експозиция в софтуерния бранш. ”

Пиринлиев споделя, че огромните софтуерни компании имат податливост да се концентрират към друга сфера на активност, като компанията на Марк Зукърбърг и развиването и в посока към метавселената. 

“Ако се търси експозиция в софтуерния бранш, според мен е по-добре да се прави посредством ETF-и, тъй като те дават диверсификация и по-малък риск. “

Как се показа секторът на добивните компании и в този момент ли е верният миг за дълготрайното вложение? Вижте повече във видеото. 

 
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР