През последните две години светът се сблъска с несвойствена реалност,

...
През последните две години светът се сблъска с несвойствена реалност,
Коментари Харесай

Пловдивчани в навечерието на Коледа: Семейството е това, което осмисля празниците

През последните две години светът се сблъска с несвойствена действителност, към която трябваше да се приспособяваме. Тя промени делника, само че и празника ни. Научи ни, че няма по-ценно от хората, които обичаме, както и че не трябва да пропущаме мотивите да им го покажем. Може би тъкмо това са уроците на най-смирения християнски празник – Рождество Христово.

По този мотив TrafficNews попита пловдивчани къде откриват посланията на коледния дух и какво за тях е Коледа. Ето какво ни дадоха отговор те:

Семеен уют, успокоение и топлота. Това са нещата, които съгласно тях осмислят празника. За множеството това са дни, които би трябвало да бъдат прекарани дружно с най-близките, на място, което назоваваме „ собствен дом “.



Посланията на Коледния дух пък жителите откриват в най-простичките неща – топла вечеря, грейнала елха и мир.

„ Коледа е празнуване с доста усмивки и наслада, споделени с хората, които ни обичат “, споделя пред TrafficNews доктор Савка Сармаджиева.

Александър Мерджов пък споделя, че за него Коледа е пътешестване във времето, което води към безгрижните детски години. Празникът той свърза в посещаване в дома на баба му, където е прекарва Рождество и се усеща благополучен.

„ Коледният дух е семейство и близки хора. Тогава, когато децата ми се връщат вкъщи. Аз подготвям храната. И сме доста щастливи, тъй като сме дружно “, споделя друга пловдивчанка с усмивка.

За пловдивчани тази година най-важното коледното предпочитание остава едно – здраве ! Те пожелаха на себе си и всички българи успокоение, защото в последните две години усеща напрежение поради здравната и икономическа рецесия.

Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР