През последните две години пазарът на наеми на недвижими имоти

...
През последните две години пазарът на наеми на недвижими имоти
Коментари Харесай

Ето кои са най-скъпите квартали на София

През последните две години пазарът на наеми на недвижими парцели бе много спокоен. " Голяма част от хората бяха лимитирани да пътуват, а множеството студенти се образоваха онлайн. В момента виждаме, че студентите се завръщат. Все повече чужденци търсят жилища чартърен. В страната ни се реалокират цели компании. Наемодателите, надлежно, подвигат наемите и поради инфлацията ", съобщи брокерът Иван Пеев пред Bloomberg TV Bulgaria.

Тристайните жилища в София се отдават чартърен на цени сред 400 и 1000 евро според от това дали оферират гараж или паркомясто. Най-високи са наемите в кварталите " Изток ", " Лозенец ", " Иван Вазов ". По-достъпни са кварталите " Надежда ", " Люлин " и " Обеля ". Все по-рядко се търсят необзаведени жилища.

" Нивата на наемите на двустайните жилища в София варират сред 270 и 550 евро, а на тристайните се движат сред 400 и 1000 евро, като тук значение има и съществуването на гараж, като най-високи са наемите в кварталите " Изток ", " Лозенец ", " Иван Вазов ", а по-достъпни са " Надежда ", " Люлин " и " Обеля ", посочи Пеев.

Факторите, които движат пазара на наеми в София са няколко. На първо място София е столица на страната и хората, които идват не постоянно идват с концепцията да останат да живеят тук. Идват да учат, да работят за няколко месеца или да употребяват града като трамплин за кариерата си, с цел да заминат да работят в чужбина. Ето за какво за тях няма аргумент да закупуват парцел, а е доста по-удобно да наемат.

" На второ място хората, които нямат опция на този стадий за евакуиране на заем за покупка, само че желаят да живеят независимо, наемат парцел в столицата ", сподели Пеев.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР