През последните две десетилетия ботулиновият токсин, по-известен като ботокс, е

...
През последните две десетилетия ботулиновият токсин, по-известен като ботокс, е
Коментари Харесай

Ботокс - решението за красива коса

През последните две десетилетия ботулиновият токсин, по-известен като ботокс, е необятно използван в дерматологията. Оказава се обаче, че с изключение на като средство за битка с мимическите бръчки, ботоксът може да бъде употребен и в грижата за косата.

Включването на ботокса в грижата за косата дава обещание да я направи по-здрава, гъста и блестяща. Според фризьорите терапиите с ботокс са и ключът към обемната и блестяща грива.

Какви тъкмо са типовете лечения с ботокс при косите, може да видите в идващите редове:

Започваме с уточнението, че когато приказваме за лекуване на коса с ботокс, съществуват два съществени разновидността. Единият съставлява естетична процедура, която може да бъде осъществена както във фризьорския салон, по този начин и вкъщи. Другата алтернатива за грижа за косата с ботокс съставлява по-инвазивна операция. Тя е ориентирана основно към положението на скалпа и значимо изискване е да бъде осъществявана в дерматологична клиника от доктор кожен лекар или хирург. 



В първия случай се нанася ботокс в композиция с витамини, протеини и аминокиселини. Този тип терапия е целесъобразен за мощно изтощени коси, които са химически третирани, страдащи от цъфтящи краища или очевидно повредени от постоянно потребление на преси и маши. 

При този вид процедури уплътняващият резултат на ботокса за коса е забележим от първото нанасяне, разкриват коафьори. Въпреки това, с цел да бъде резултатът от лекуването дългогодишен, продуктът би трябвало да се ползва един път седмично в продължение на най-малко един месец. Продължителността обаче варира според отсъстоянието на косата и от време на време може да стигне даже до 3 месеца. 



Другият вид за използване на ботокс във фризьорството включва инжектирането му в скалпа. Този метод е ориентиран към хора, които се потят щедро, в това число в зоната на скалпа и при които това оказва отрицателно въздействие върху положението на косата. 

Източник: woman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР