През последните дни в небето над Европа летят множество празни

...
През последните дни в небето над Европа летят множество празни
Коментари Харесай

Брюксел спира празните полети заради коронавируса

През последните дни в небето над Европа летят голям брой празни самолети. Въпреки че анулираха пътуванията си до Италия, да вземем за пример, самолетните компании би трябвало да не престават да употребяват 80 % от слотовете си по летищата, с цел да не ги изгубят, съгласно разпоредбите на Европейския съюз.

В сряда Брюксел реагира и заяви, че ще освободи самолетните компании от правилото, поради което самолетите летят празни и губят ненужно гориво.

Авиационният бранш е измежду най-тежко потърпевшите от рецесията поради намаляването на търсенето, породено от епидемията. Президентът на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен съобщи, че се тормози, че обстановката ще стане и още по-тежка за сектора през идващите дни и седмици.

Освен че ще облекчи доста фирмите, мярката ще помогне и за понижаване на непотребното замърсяване от така наречен " призрачни полети ".

Засега обаче няма прецизен период, в който Брюксел ще успее да промени разпоредбите. Зелени депутати приканиха комисията да употребява пълномощията си за изключителни обстановки, вместо да чака Европейският парламент да се събере и да гласоподава.

International Air Transport Association пресмята, че самолетните компании по света ще изгубят $113 милиарда ACI Europe, която съставлява европейските летища, споделя, че броят на пасажерите през първото тримесечие ще намалее с 14%.
 Коронавирусът изстреля цените на въздушния транспорт на товари
Коронавирусът изстреля цените на въздушния транспорт на товари

Те се повишиха с три пъти единствено в границите на последните две седмици
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР