През последните дни ужасните условия за източноевропейските работници в кланиците

...
През последните дни ужасните условия за източноевропейските работници в кланиците
Коментари Харесай

Германска телевизия с разследване за ужасните условия за работа на българите в кланиците

През последните дни ужасните условия за източноевропейските служащи в кланиците са още веднъж водеща тематика за немската общност, а повода е.

В центъра на репортажа е една от най-големите компании за месо и салами „ Тьонис “, в чиито кланици през 2020 година породиха няколко огнища на ковид поради неприятните условия за служащите.

В предприятието на милиардера Клеменс Тонис влиза под прикритие 38-годишната Милена, която е учила публицистика и е от България. Сънародницата ни подписва контракт, само че първоначално работи без пари на изпитателен период за един ден.

От заплатата ѝ се удържат по 250 евро за заслон, а изискванията в работническите общежития са неприятни. Заплащането е 9,5 евро на час. Още първите дни ѝ се постанова да работи изключително и сътрудниците ѝ споделят, че това не е изключение, а предписание. Някой споделят, че за последния месец са работили 250 часа изключително.

Служител от защитата на фабриката пък загатва и за проституция измежду работничките, като споделя, че „ девойките работят първо във фабриката, а след това отиват да доработват и там в гаража”.

„ Това бяха най-ужасните дни в моя живот”, споделя Милена в репортажа за претърпяното във месокомбината.

От „ Тьонис “ назовават репортажа тесногръд и отхвърлят обвиняванията в употреба, както и че техни юристи са се пробвали да спрат излъчването на предаването.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР