През последните четири дни в района на Къркларели (Лозенград) турските

...
През последните четири дни в района на Къркларели (Лозенград) турските
Коментари Харесай

Задава се нова мигрантска вълна към България

През последните четири дни в региона на Къркларели (Лозенград) турските управляващи са задържали общо 376 незаконни мигранти при опит да се трансферират в България, задържани са и трафикантите на хората, написа "Флагман ".

От локалната дирекция по сигурността съобщили, че бреговата защита при Инеада в региона на Демиркьой е спрян риболовен транспортен съд, плаващ под турско знаме, само че без документи.

В плавателния съд са открити 47 сирийци, арестувани са двамата уредници на трафика, като единият е пуснат на независимост под гаранция.

Пак при Инеада и също с желанието да преминат в България по морски път са арестувани 82 сирийци, както и тримата им водачи, единият от които е иракчанин, а другите са турски жители.

Намесата на българските гранични управляващи е довела до потъването на кораба, само че полицията в Къркларели не разполага с подробни сведения за случая.

Екипи на жандармерията в Демиркьой са почнали гонене на подозрителен микробус, който опитал да избяга.

Разбрал, че няма да успее да се отскубне, водачът ненадейно спрял и се качил в автомобила пред микробуса, и липсващ като оставил 14 чужденци в ръцете на преследвачите.

В градчето Кофчаз са хванати други 6 афганистанци, 10 сирийци и трима пакистанци, и единият от уредниците на прехвърлянето им, търсят се още двама.

В общинския център Дерекьой са арестувани 13 души от Афганистан и 15 от Сирия.

Тримата трафиканти на групата от 25 сирийци, хванати в близко село, са в предварителния арест с мярка за неотклонение.

Отново при Инеада екипите по сигурността откриха 10 мигранти от Сирия, водачът им е на независимост под гаранция. В три села в региона на Демиркьой са хванати общо 149 сирийци и двама афганистанци, всички са предадени в центъра за краткотрайно настаняване и депортация в Пехливанкьой.

На мигрантски напън е подложена и границата на Турция с Гърция, за 4 дни в Одрин са арестувани 477 бежанци и търсещи леговище лица при опит нелегално да пресекат границата.

Сред тях са млади мъже от Сирия, Алжир, Пакистан, Афганистан, Иран, Палестина, Миянмар, Индия и Бангладеш. Те са предадени на одринската дирекция по миграцията.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР