През последните 3 месеца на миналата година здравните инспектори в

...
През последните 3 месеца на миналата година здравните инспектори в
Коментари Харесай

За три месеца: близо 130 хиляди души са проверени за спазване на карантината, съставените актове са 60 |

През последните 3 месеца на предходната година здравните инспектори в цялата страна са създали 129 216 инспекции на карантинирани. Съставени са 89 333 наставления и 60 акта. Данните са от информация, направена от Министерството на здравеопазването по искане на Българска национална телевизия.

Най-много инспекции на карантинирани са извършени през ноември предходната година - 48 055. Издадените наставления са 43 015, а актовете - 3. През ноември 2021 година През ноември инспекциите са 48 055, предписанията 43 150, а актовете 45. През октомври са тествани 40 743 лица, предписанията 24 024, а актовете 12.

Междувременно регионалният шеф на София се отхвърли от концепцията полиция да подава на РЗИ като контактни, хората които съпровождат инфектирани с ковид за банкет в болница. Аргументите - доста от работещите в Столичната РЗИ и Столична дирекция на вътрешните работи са инфектирани или карантинирани.

От здравното министерство са съобщили, че провеждането на епидемиологични изследвания е главната мярка за ограничение на скритата заболеваемост. Другите благоприятни условия са спазването на физическа отдалеченост, носенето на защитна маска и честата стерилизация. Своеобразен скрининг е проучването с щадящи проби на децата от 1 до 12 клас, са прецизирали от здравното министерство.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР