През последните 12 месеца Sport Pass мотивира повече от 11

...
През последните 12 месеца Sport Pass мотивира повече от 11
Коментари Харесай

Българите стават все по-физически активни, проучи Содексо

През последните 12 месеца Sport Pass стимулира повече от 11 000 работещи българи да влязат във форма, помагайки им да бъдат физически дейни в продължение на общо над 65 000 часа.

Според Содексо България, най-популярните спортове и способи на придвижване измежду потребителите на Sport Pass са фитнес, йога, аеробика, танци, водни спортове, бойни изкуства и гимнастика. Средната посещаемост на спортни занимания в страната е към 6 пъти месечно. По отношение на бизнес браншове, най-активните консуматори на Sport Pass работят в търговията на дребно и едро, следвани от ИТ бранша, енергетиката, леката и тежка индустрия, финансите и застраховането.

Проучване на Содексо България измежду потребителите на Sport Pass демонстрира, че множеството от тях избират да упражняват в зала, в сравнение с навън или вкъщи. Решаващият фактор при избора на спортна зала, съгласно 68 % от запитаните, е дали местоположението е покрай техния офис. Други 48 % избират да посещават спортни клубове покрай дома си. Проучването демонстрира, че главното преимущество на Sport Pass е опцията да се посещават разнообразни спортни обекти с една карта (според 90 % от анкетираните), следвано от опцията да се практикува друг тип спорт всеки ден (69 %).

„ В наши дни хората избират да не бъдат ограничавани от закрепен абонамент за един единствен клуб, който не търпи промени. Вместо това те избират артикул или услуга, която им разрешава да избират от многообразие от спортни действия, които да посещават на доста разнообразни места. Това е концепцията на картата ни, която дава достъп до 600 клуба и над 300 действия “, разяснява Виктор Косконел, изпълнителен шеф на Содексо България.



Sport Pass е на българския пазар от 2015 година и непрекъснато развива мрежата си от партньорски клубове, с цел да предложи разнообразна и качествена услуга на работещите българи. „ За да реализираме артикул, които да дава отговор изцяло на високите стандарти за качество на Sodexo, както и на още по-високите упования на потребителите, сътрудниците ни са основен фактор. Затова държим да развиваме продукта си по този начин, че да носи изгода освен за крайния клиент, само че и за сътрудниците ни и да подтиква работата им “, прибавя господин Косконел.

През месец септември 2017г. Содексо България започва самодейност под мотото „ Всички способи да си във форма “. Кампанията цели да окуражи българите да бъдат физически дейни, като увеличи осведомеността им за многочислените изгоди от практикуването на спорт и подкрепи построяването на привички за по-здравословен метод на живот. Кампанията „ Всички способи да си във форма “ е подкрепена от сътрудниците на Sport Pass – Health Store, The Art of Living, Flais Fitness Club, Sport Depot и Inspired Fit Strong.

„ Партньорството ни със Sport Pass оказва помощ да предложим още по-добри условия на клиентите си. Могат да идват с по-голяма периодичност, без това да ги натоварва финансово, а също по този начин оказва помощ на тези, които не са били част от нашата публика, да научат за това, което вършим и да се причислят към тренировките ни “, споделя персоналният треньор и създател на Inspired Fit Strong Инес Субашка.

„ Sport Pass ни оказва помощ да достигнем до нови аудитории, до момента в който мотивираме хората да възнамеряват всекидневието си и да бъдат по-активни физически “, разясняват и представители на Health Store.

Чрез услугата си Sport Pass, Содексо България разпространява посланието, че през днешния ден спортът е по-достъпен от всеки път. Благодарение на своите над 600 партньорски местоположения в страната и над 300 спортни интензивности, Sport Pass обезпечава на българите елементарен метод да възнамеряват всекидневието си и да намерят комфортно време, и място за своята подготовка. Градовете в страната с водещ брой Sport Pass клубове са София (345), Варна (56) и Пловдив (38), до момента в който градовете с най-активни консуматори са както следва: София, Варна, Пловдив, Велико Търново и Бургас.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР