През последните 10 години преките чуждестранни инвестиции в България са

...
През последните 10 години преките чуждестранни инвестиции в България са
Коментари Харесай

20 пъти намалели чуждите инвестиции у нас за последните 10 години

През последните 10 години директните задгранични вложения в България са намалели 20 пъти. Това разгласи някогашният зам.-министър на туризма Бранимир Ботев пред БиТиВи, цитира news.bg 

" България се срина извънредно, инвестицията е нещо, което би трябвало да привлечеш, да го ухажваш, самодейната политика липсва ", добави още Ботев.

По думите му, ръководещите през годините са трансформирали огромна част от даването на административни услуги в монополни права на страната и частните монополи.

Една от аргументите за намаляването на вложения те у нас е таман затруднената административна среда. " Административният произвол основава корупционна среда и спъва действителните благоприятни условия да осъществите своите хрумвания ", разяснява Ботев.

" 27 години след прехода се сещаме да вършим административна промяна. Не знам какво тъкмо вършим сега, но експертизата постоянно отсъства в администрацията. По брой на хора в администрацията, ние сме на второ място в Европа след Франция ", разяснява Ботев.

Георги Малчев , учител и бизнесмен, който е избрал да остане и да се развива у нас, разяснява дружно с Ботев последния отчет на Световната банка за бизнес климата у нас, съгласно който страната ни се е сринала с 11 позиции тази година.

" Тази година Индия се гордее, че за първи път е в топ 100. Въпросът е да приемеш разпоредбите на играта - в случай че този отчет е значим за теб, отчиташ тези неща. Има съответни критерии, които е безумство, че не се ръководят ", разяснява Малчев.

Според него от ден на ден и повече младежи у нас избират да останат и да се развиват в България.

" България е супер яка, хората желаят да се развиват. От хора като нас и вас, медиите, зависи да ги увлечем и да им средата, в която да се развият ", сподели още той.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР