През последните 10 дни най-малко три танкера са изчезнали от

...
През последните 10 дни най-малко три танкера са изчезнали от
Коментари Харесай

Натоварени с руски петрол кораби мистериозно изчезват в океана

През последните 10 дни минимум три танкера са изчезнали от системите за следене на кораби, в миг когато се доближават до Азорските острови: дребна група острови на малко над 1500 километра западно от континентална Португалия.

Причината за мистериозното изгубване е, че евентуално са трансферирали пратките си на други плавателни съдове. Такива прехвърляния не са се случвали там, преди Русия да нахлуе в Украйна, написа Bloomberg.

Не е ясно за какво корабите изчезват - допустима причина е някои купувачи да желаят да сключат покупко-продажбите си допустимо най-тайно. Европейският съюз вкара възбрана за пазаруване на съветски нефт, която влиза в действие едвам през декември.

Някои съветски товари също стартират да изчезват от радарите по пътя им към Азия. Трансферите от транспортен съд до транспортен съд са нещо всекидневно на петролния пазар и съветските товари от години са били изключени край крайбрежията на Дания и в последно време в Средиземно море и даже край Азорските острови.

По-необичайно обаче е те да изчезнат от радара. Това е тактичност, която постоянно се употребява от глобени страни като Иран и Венецуела.

Корабите се движат един до различен и единият танкер разтоварва своя товар в по-голям. След това този по-голям транспортен съд транспортира товара по търговски път на дълги дистанции, постоянно до Азия.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР