През последната година българското индустриално производство е второто най-бързо растящо

...
През последната година българското индустриално производство е второто най-бързо растящо
Коментари Харесай

Министър Богданов се срещна с министъра на отбраната на Ирак

През последната година българското индустриално произвеждане е второто най-бързо растящо в Европейския съюз. Това стана ясно по време на среща на министъра на стопанската система и промишлеността с министъра на защитата на Република Ирак Табет Мохаммад Ал-Абаси, оповестиха от икономическото ведомство. 

„ Стокообменът сред България и Ирак бележи растеж от 87% през миналата година, само че можем да увеличим доста неговата стойност, като стъпим на положителните връзки сред нашите две страни “, акцентира. Той уточни още, че фирмите, които влагат в България не получават единствено достъп до европейския пазар, а също и до стратегически запаси – първични материали, човешки капитал и разнообразни принадлежности за подкрепяне на бизнеса по линия на европейските и национални стратегии.

Двамата министри разискаха опциите за индустриално съдействие в отбранителния бранш. Министър Табет Мохаммад Ал-Абаси съобщи, че Ирак поставя старания за увеличение на своя бюджет в тази сфера и задачата е да бъдат развивани отбранителните благоприятни условия на страната във всички посоки. „ Запознати сме с опциите на вашата промишленост и се надяваме, че български компании ще вземат участие интензивно в този развой “, уточни иракският министър.

„ За мен е доста значимо на институционално равнище да работим за по-активно съдействие сред бизнеса от двете страни “, разяснява министър Богданов. Той добави, че би трябвало да бъдат инициирани повече общи събития, с цел да се набележат съответни посоки на съдействие. От иракска страна беше очебийно, че имат интерес за партньорство с български компании в сфери като опазване на здравето, енергетика, строителство и други

Министър Табет Мохаммад Ал-Абаси поздрави българският стопански министър за назначението му на поста и изрази вяра, че отсега нататък ще работят дружно за задълбочаване на икономическите връзки сред двете страни. От своя страна министър Богданов акцентира, че за него е основно да има последователност в институцията и точно по тази причина още в първия си ден на поста посреща делегация, чиято аудиенция е планувана от месеци.

Участие в срещата взеха и посланикът на Република Ирак в България Н. Пр. Лина Джалал Омар, краткотрайно ръководещият посолството на България в Багдад Никола Драганов, представители на двете министерства и др.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР