През почивните дни атмосферата ще е неустойчива, поради нахлуване на

...
През почивните дни атмосферата ще е неустойчива, поради нахлуване на
Коментари Харесай

Бурно време ни чака до средата на новата седмица

През почивните дни атмосферата ще е неустойчива, заради навлизане на по-студен въздух.

Съботните превалявания към този момент започнаха от Северозапад, предава. В хода на деня ще има условия за развиване на гръмотевични стихии с временен, краткотрайно натоварен дъжд, внезапни пориви напразно и забележителен риск от градушка. Процесите ще са по-бурни и на повече места в Западна и Централна България, само че ще обиден и някои региони на изток. Дневните температури ще са високи – сред 28 и 33 градуса.

В мощ са предизвестия за рисково време – в зоната с оранжев код прогнозите са за обилни местни превалявания до 40-50 литра на квадратен метър за денонощието, гръмотевични стихии и градушки.

В неделя още веднъж в същите региони преваляванията ще продължат – с по-голям интензитет в северозападната половина на страната. Дневните температури ще се намалят осезаемо в Северозападна България, където термометрите ще демонстрират сред 20 и 25-26 градуса. На юг ще остане по-топло със стойности до 30-32 градуса в обичайно най-топлите региони. Отново там вятърът се чака да е със мощни пориви от юг-югоизток.

Динамичното време ще се резервира доникъде на идната седмица. От сряда нататък преваляванията ще са нищожни, слънцето ще доминира, а температурите ще се върнат към съвсем летни стойности към и над 30 градуса.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР