През почивните 16-ти и 17-ти септември, веднага след началото на

...
През почивните 16-ти и 17-ти септември, веднага след началото на
Коментари Харесай

Фестивалът Усмихни се, Карин дом“ започва утре

През почивните 16-ти и 17-ти септември, незабавно след началото на образователната година, във Варна още веднъж ще се организира благотворителният фестивал " Усмихни се, Карин дом ", като залогът в действителност е огромен, а идеята сериозна. 
Благодарение на всички- посетители и сътрудници на събитието, децата с сложни и интензивни потребности имат своята група " Усмивка ", носеща името на фестивала. За децата от аутистичен набор и с отзивчиви усложнения също бе основана лечебна група "Малки+ ". Вече трета година групите се финансират от средствата събрани на фестивала, което потвърждава, че варненци умеят да се забавляват добре и в същото време да оказват помощ.
" Понякога зад една крачка, знак или думичка има толкоз доста труд, непримиримост, внимание и мисъл от страна на детето, фамилията, експертите, учителите. Наградата за нас са детските усмивки и техните триумфи. " - показа Мариана Николова - шеф на Карин дом.
За да бъде събитието занимателно за цялото семейство, уредниците са подготвили по-силна фестивална стратегия от всеки път. Безброй детски работилници ще посрещат децата през двата дни (арт ателиета, музикални и литературни работилници, снимка, йога, капоейра, орнитология, настолни игри, търсене на богатство и скачане с чували, пукотевица с лък са единствено част от програмата). 
Дамите могат да се забавляват в арт зоната със страхотни ръчнонаправени бижута и предмети за дома, уроци по изобразяване на чаша вино. За татковците още веднъж ще има ъгъл с крафт бира и барбекю, а фермерски пазар ще посрещне последователите на здравословното хранене, майстори готвачи ще запретнат ръкави, а лимонадени изкушения ще разхлаждат уикенда. На огромната сцена пред поляната на Карин дом ще чуем " Магията на детското кино " с държавна Опера Варна в събота, и добре познатата ни група PIF в неделя. За всички, които желаят да си пробват шанса е планувана и лотария с чудесни награди.
За първа година в двора ще има ситуирани фотографски кътове с приказни претекстове. Приказките са и съществена тематика на тазгодишния фестивал, преминаващ под надслова " Приказна градина ". Вратите на събитието отварят в 10:00ч. и в двата почивни дни, а заниманията ще продължат до 21:00ч с късните концерти на сцената. Входът е 2лв като децата до 12г. влизат свободно. Повече информация и цялата стратегия може да намерите във Фейсбук на профила на Фестивал "Усмихни се, Карин Дом ", както и на уеб страницата www.smile.karindom.org
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР