През периода между юли и септември тази година фирмите от

...
През периода между юли и септември тази година фирмите от
Коментари Харесай

Пътническият електротранспорт е превозил по-малко пътници

През интервала сред юли и септември тази година компаниите от градския електротранспорт /включва превозените пасажери и осъществената работа от тролейбусния превоз в страната, електроавтобусният, трамвайния превоз и метрото в София/ са превозили общо 47.49 млн. пасажери, което е с 2.7% по-малко по отношение на същия интервал на 2020-а. Причината е в използването на разнообразни противоепидемични ограничения, което се отразява и върху ангажираността на българите - дали да посещават офисите и другите работни места или да работят от у дома. Все още доста са тези, които влизат в последната група. Това са и летните месеци, в които доста българи се възползваха от опцията да употребяват отпуските си. 

Числата демонстрират растеж само при транспортите с метро - с 15.8 на 100. Някои българи стопираха да употребяват персоналните коли поради покачването на цените на горивата и се ориентираха към градския превоз. Това пък качи и доста повече хора в метрополитена.

Същевременно осъществената работа от електротранспорта /извършената работа при пътническите транспорти (пътниккилометри) - подхожда на превозването на един пасажер на разстояние един километър/ се усилва и доближава 252.6 млн. пътниккилометра. Това е по този начин, тъй като в доста градове към този момент тече развой на замяна на старите рейсове с нови електрически рейсове, като пораства и броят на употребяваните такива съвременни возила. 

Екопроектите в общините се финансират по Оперативна програма " Околна среда " за предприемане на ограничения за решение на казуса с превоза, източник на замърсяване на атмосферния въздух. Община Плевен е измежду най-активните. Плановете са до края на 20213 година да се употребява напълно екологичен градски превоз. Проектът за електротранспорт ще се осъществя със заем от ФЛАГ. И в община Стара Загора имат сходен план. Предвижда се нови 33 електрически рейсове ще станат част от публичния превоз, осведомят от пресцентъра на общината. Четири нови електробуса към този момент се движат и в Община Бургас. До края на година Общината и „ Бургасбус “ ще пуснат в употреба общо 11 нови електробуса. Останалите 45 ще идват поетапно през 2022 година. Проектът планува общо 56 нови електрически рейса да станат част от автопарка на общинската транспортна компания, прецизираха от локалната власт в морския град.

 
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР