През първото тримесечие на тази година общо 411 190 чуждестранни

...
През първото тримесечие на тази година общо 411 190 чуждестранни
Коментари Харесай

Бум на здравния туризъм в Турция: Само за 3 месеца през болниците са минали близо половин милион чужденци

През първото тримесечие на тази година общо 4 11 190 задгранични жители са употребили здравни и медицински услуги в Турция . По данни на Съюза на турските тържища и търговски покои приходите за този интервал са надхвърлили 453 милиона $ .

В същото време се регистрира нарастване на разнообразието на услугите, желани от чужденците за здравен туризъм.



“В началото чужденците избраха да употребяват здравни услуги основно за трансплантация на коса и пластична хирургия. Сега се следи взрив на пациенти от европейските страни, които употребяват медицински и здравни услуги в доста браншове - гинекология, офталмология, обща хирургия, ортопедия и кардиология ", разяснява Джихан Алагьоз, ръководител на Народното събрание за здравен туризъм към Съюза на турските тържища и търговски покои.

Той уточни, че с популяризирането на капацитета на Турция в здравния туризъм на интернационалните здравни изложби, частните лечебни заведения в Турция са почнали да се срещат непосредствено с представители на здравния бранш в другите европейски страни.

По думите му в ревюто за здравен туризъм в Амстердам, Нидерландия, което тези дни се организира за повторно, са взели участие виновни представители на 60 от най-престижните лечебни заведения и клиники в Турция . Алагьоз акцентира, че за разлика от преди, когато интерес към опциите за лекуване в Турция са проявявали на първо място живеещите в страната турци, в този момент огромен интерес е имало и от страна на самите холандци .



Междувременно съдействието със Съединени американски щати в региона на здравния туризъм е било разисквано на среща в Истанбул под координацията на Съвета за стопански връзки (ДЕИК) с представители на американския медицински бранш. Набелязани са били ограничения за активизиране на връзките посред им.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР