През първото тримесечие на годината продажбите на нови електрически превозни

...
През първото тримесечие на годината продажбите на нови електрически превозни
Коментари Харесай

Електромобилите изпревариха бензиновите коли по продажби във Франция

През първото тримесечие на годината продажбите на нови електрически транспортни средства във Франция изпревариха бензиновите модели, заяви Ройтерс.

Това се случва за пръв път в страната и е крайъгълен камък за нискоемисионния превоз на фона на високите цени на горивата и отпусканите държавни дотации за закупуване на електрифицирани модели.

Като цяло продажбите на нови коли във Франция понижиха през първото тримесечие на годината и записаха десети следващ месец на спад през март, с намаляване от съвсем 20 %, до момента в който автомобилната промишленост се бори с проблемите от нарушаванията във веригите за доставки, в това число световния дефицит на полупроводници.

Продажбите на електрически и хибридни модели съставляват близо 40% от общите продажби на нови коли спрямо 38,3% на стандартните бензинови модели, съгласно данни на Автомобилна платформа (Plateforme automobile - PFA).

Поради несигурността към войната в Украйна и дефицита на някои съставни елементи не е допустимо да се даде прогноза за продажбите на нови френски коли през 2022 година, сподели представител на Автомобилната платформа.

Ако прибавим пазарния дял на дизеловите модели, възлизащ на 16,5% за първото тримесечие на годината, продадените нови коли с мотори с вътрешно горене към момента са болшинство

източник: БТА
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР