През октомври темпът на влошаване на бизнес климата в България

...
През октомври темпът на влошаване на бизнес климата в България
Коментари Харесай

Условията за бизнес се влошават

През октомври темпът на утежняване на бизнес климата в България се форсира в съпоставяне със септември, демонстрират данните на Националния статистически институт (НСИ).

Настроенията се утежняват във всички браншове на стопанската система - индустрия, строителство, търговия на дребно и услуги. Но индустрията е обзета от най-силен скептицизъм. Общото сред мениджърите във всички браншове на стопанската система е, че не плануват смяна в цените през идващите няколко месеца.

В индустрията и строителството бизнес климатът се утежнява основно поради резервираните упования на бизнесмените за положението на предприятията през идващите шест месеца. Притокът на нови поръчки в индустрията се усъвършенства, само че това не е съпроводено с нараснали упования за индустриална интензивност през идващите три месеца. В строителството упованията за нови поръчки през идващите шест месеца обаче са по-резервирани. В индустрията и строителството главният проблем пред бизнеса е несигурната икономическа среда. Докато в търговията на дребно и услугите най-големият проблем е конкуренцията.

В търговията на дребно и услугите също се регистрира утежняване на упованията на мениджърите за положението на компаниите през идващите шест месеца. Но мненията им за размера на продажбите на дребно и търсенето на услуги през идващите три месеца бележат леко усъвършенстване.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР