През октомври 2023 г. се навършват 20 години от основаването

...
През октомври 2023 г. се навършват 20 години от основаването
Коментари Харесай

20 години „Лекар на годината“: доц. Никола Янев печели отличието през 2017 г.

През октомври 2023 година се навършват 20 години от основаването на влиятелното отличие „ Лекар на годината “. Оттогава на 19 октомври – Деня на българския доктор, БЛС връчва награди за принос в медицината. Идеята за това е на проф. Андрей Кехайов и две десетилетия на своя празник гилдията награждава най-заслужилите свои членове. В навечерието на „ Лекар на годината 2023 “ и гласуването на 20-тия притежател на влиятелното отличие от съсловната организация напомнят кои заслужили медици са печелили купата от нейното учредяване до през днешния ден.

Награденият с наградата „ Лекар на 2017 година “ е доцент Николай Янев

През същата година доцент Янев извърши неповторима намеса – 3D принтиране на челюст на онкоболен пациент. Доц. доктор Николай Янев е величие в региона на лицево-челюстната хирургия на международно равнище и иноватор в приложението на 3D технологиите при възобновяване на пациентите.

„ Основният акцент довечера желая да бъде върху обединяването на напъните – както при реализирането на интервенцията през август, по този начин и тук – довечера. Успехът, който постигнахме, е посредством както на екипната работа със експерти от разнообразни специалности, по този начин и на безрезервната поддръжка от управлението на „ Пирогов ”, показа по време на церемонията доцент Янев, получавайки премията.

Доц. доктор Янев е хирург, има образование  по медицина и стоматология и приети специалности по лицево-челюстна хирургия в България и орална и лицево-челюстна хирургия във Англия, където работи в интервала 2012-2018 година. Там той доближава най-високата клинична позиция – съветник хирург. Основните му ползи са в областта на онкологичните болести, лекуването на вродените и добитите деформации на лицето и шията и контузиите в лицево-челюстната област.
Източник: zdrave.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА
Последвай Новини 24/7 в Facebook Последвай Новини 24/7 в Google News


КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР


PromoMall.bg