През октомври 2021 г. Стефан Янев освобождава трима зам. министри

...
През октомври 2021 г. Стефан Янев освобождава трима зам. министри
Коментари Харесай

Радев и Янев разпъват корупция над зам.-министър Захари Христов

През октомври 2021 година Стефан Янев освобождава трима зам. министри - на ММС, на Министерство на вътрешните работи и на Министерство на регионалното развитие. Мотиви и пояснения няма. От Регионалното министерство е отхвърлен Захари Христов.
Да, само че към Христов се заформя такава сага, каквато нашата политическа реалност не помни от десетки години. За сагата разбираме от следствието на колежката Мариета Димитрова от Blagoevgrad-news.com, където са и всички детайлности.
Тук предлагаме обобщение: строителна компания има да получава от страната пари. Зам. министър Захари Христов споделя на шефа на компанията, че против 10% от сумата /100 000 лева рушвет/ нещата ще бъдат оправени. Строителят освен отхвърля, само че отива при министър Комитова, /шефка на Христов/ и споделя за рекета.
От там, дългогодишният шеф в Министерство на регионалното развитие Тодор Стоянов завежда строителя при Димитър Стоянов /тогава началник на кабинета на президента/. Румен Радев също демонстрира интерес и като чува описа е гневен. Два дни по-късно Христов е уволнен. Тихомълком. Тази тишина да крещи?
Девет месеца по-късно въпросният Христов е назначен отново за заместител министър към този момент в държавното управление на Гълъб Донев и отново в Министерство на регионалното развитие.
В началото на август т.г. колежката Мариета Димитрова изпраща въпроси към всички вероятни институции по проблема Захари Христов. Отговор никакъв. Ето за какво, приканвам: Радев, Янев и Комитова, за какво мълчахте и продължавате да мълчите по случая? Радев, Гълъб Донев, арх. Шишков и фамозният секретар на Радев – Николай Копринков, за какво назначихте Захари Христов още веднъж?
Впрочем, назначението е станало със здравото лобиране на Копринков, проличава от следствието на благоевградската журналистка, а също така индивидът, съдействал за осветление на подкупа – Тодор Стоянов – към този момент е уволнен от Министерство на регионалното развитие.
Разбира се, чакаме позицията на самия Захари Христов. А къде са от самото начало Министерство на вътрешните работи и Прокуратурата, а къде са в този момент?

САШО ДИКОВ, frognews.bg
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР