През октомври 2018 г., китайските археолози работят по разкопките на

...
През октомври 2018 г., китайските археолози работят по разкопките на
Коментари Харесай

В 2000-годишна гробница е намерена кана с еликсир на безсмъртието

През октомври 2018 година, китайските археолози работят по разкопките на погребението на благородно семейство в провинция Хънан в Китай.(В 2000-годишна китайска гробница е открита кана с Еликсир на безсмъртието)Според осведомителната организация Синхуа (Xinhua News Agency), разкопките са осъществени на повърхност от 210 квадратни метра в град Луоян, а откритото място за заравяне принадлежи на династията Западна Хан (206 година прочие Хр. – 25 г.).В допълнение към добре непокътнатите човешки остатъци, археолозите са разкрили доста глинени съдове и предмети от нефрит и бронз, в това число неповторима лампа във формата на гъска.

 c1 1 - В 2000-годишна гробница е открита кана с балсам на безсмъртието
Най-изненадващо изобретение е запечатана кана, с размер 3,5 литра, в която е непокътната жълтеникава течност. Когато учените я отворили, усетили миризма на алкохол и решили, че в каната има остатъци от вино.

 c2 1 - В 2000-годишна гробница е открита кана с балсам на безсмъртието
Това не е изненадващо за учените. Оризът и виното от сорго, постоянно се употребяват през тези епохи, по време на ритуални церемонии и жертвоприношения.

 c3 - В 2000-годишна гробница е открита кана с балсам на безсмъртието
Напоследък обаче, учените най-сетне проучили състава на течността в лаборатория и с учудване осъзнават, че това въобще не е вино, а нещо доста по-интересно.
Оказва се, че главните химични субстанции в течността са калиев нитрат и алунит, а съгласно античните даоистки текстове, това са главните съставки на митичния Еликсир на безсмъртието.Ши Джия Дзен, началник на Института за културни реликви и археология в Луоян, споделя: “Първи открихме Еликсира на безсмъртието при разкопките в Китай. Това изобретение е значимо за проучването на китайското мислене за реализиране на величие и еволюция на китайската цивилизация. ”

 c4 - В 2000-годишна гробница е открита кана с балсам на безсмъртието
Истината е, че е мъчно да се разбере по какъв начин работи този Еликсир на безсмъртието. Калиевият нитрат се употребява при преработката на месо, основаването на торове и при производството на фойерверки, а минералният алунит се употребява за производството на стипца.Четете още: Алунитът е безопасен, само че високата доза калиев нитрат е обвързвана с избрани опасности за здравето, вариращи от раздразнение на кожата и очите до бъбречна непълнота, анемия и даже гибел.Също по този начин, не е известно, дали напитката, сервирана в каната, е била в действителност употребена от хората или е била употребена единствено за ритуали.Учените се майтапят, че доброволци, които да желаят да я ревизират сами, не са открити.
Hidden truth
Източник: hiddentruth.site

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР