През новата учебна година поради демографската криза паралелки с по-малко

...
През новата учебна година поради демографската криза паралелки с по-малко
Коментари Харесай

С по-малко ученици в някои паралелки в Добрич

През новата образователна година заради демографската рецесия паралелки с по-малко възпитаници от стандарта ще има в Професионалната гимназия по земеделско стопанство и в още няколко общински учебни заведения в Добрич.

Общинският съвет би трябвало да позволи на идното си съвещание 14 осмокласници да бъдат подготвени в гимназията в направлението "Фермер " по специалността

"Производител на селскостопанска продукция ". Не доближават и най-малките възпитаници в Добрич. В главно учебно заведение "Йордан Йовков " се планува да бъдат образувани паралелки с 15 първокласници и с 13 четвъртокласници. Под минималния стандарт ще бъдат и паралелки в четвърти и пети клас в главно учебно заведение "Христо Смирненски ", съгласно отчет на заместник-кмета Емилия Баева.

Общинският съвет към този момент позволи на предишно съвещание новата образователна година да стартира в спортното учебно заведение "Георги Сава Раковски " с 10 петокласници в паралелка. И в главно учебно заведение "Никола Вапцаров " 15 седмокласници ще бъдат събрани в една класна стая.

Във всички образователни заведения образуваните по-малки паралелки ще бъдат финансирани в границите на делегираните бюджети на учебните заведения.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР