През нощта започналото от запад разкъсване и намаление на облачността

...
През нощта започналото от запад разкъсване и намаление на облачността
Коментари Харесай

Прогноза за времето за четвъртък, петък и събота


През нощта почналото от запад скъсване и понижение на облачността ще продължи и над по-голямата част от страната ще се обясни, оповестиха от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ). В Източна България към момента ще има превалявания от дъжд, тук-там ще са интензивни и съпроводени с краткотрайни усилвания напразно. След среднощ преваляванията и там ще спрат и вятърът ще отслабне. Сутринта ще е студено, в западната половина от страната с условия за слани. Минималните температури ще са сред минус 3° и 2°, по-високи по морския бряг, в София към минус 2°.

Утре от югозапад облачността ще се усилва, над Западна България - до най-вече забележителна, само че превалявания са малко евентуални. Над източната половина от страната ще е най-вече слънчево. Ще духа слаб югозападен вятър и с него ще се затопли. Максималните температури ще са сред 14° и 19°, в София - към 14°. Атмосферното налягане ще се задържи малко по-ниско от междинното за април.

Над Черноморието ще е най-вече слънчево. Преди обяд ще духа слаб западен вятър, след обяд ще се ориентира от юг и ще се усили до сдържан. Температурите ще се покачат и оптималните на въздуха ще са сред 12° и 17°. Температурата на морската вода е 8-10°. Вълнението на морето ще е 2-3 бала.

Над планините, след краткотрайното изясняване през нощта, денем облачността ще са усили и над масивите от западната половина от страната ще е най-вече забележителна. Ще се задържи съвсем без превалявания. Ще духа слаб до сдържан запад-югозападен вятър. Температурите ще се покачат и оптималната на 1200 метра ще е към 10°, на 2000 метра - към 2°.

В петък ще доминира облачно време. На обособени места ще превали временен дъжд. Вятърът ще е от юг, ще се усили, изключително в Източна България и северно от планините. Температурите ще се покачат още и минималните ще са сред 3° и 8°, а оптималните - сред 18° и 23°. В събота вятърът ще отслабне, а температурите ще останат без основна смяна. Ще бъде най-вече слънчево. Около и след обяд ще се развива купеста облачност и тук-там, основно в Западна България и планинските региони, ще превали и прегърми.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР