През нощта валежите ще спират, най-късно в югозападните райони, където

...
През нощта валежите ще спират, най-късно в югозападните райони, където
Коментари Харесай

Затопля се в събота

През нощта преваляванията ще стопират, най-късно в югозападните региони, където и на следващия ден до обяд към момента тук-там ще продължи да превалява. Вятърът ще се ориентира от югозапад и оптималните температури ще бъдат по-високи, спрямо през днешния ден, от 12° до 17°, единствено в Северозападна България – не повече от 10°.

За тези които ще стават рано, минималните температури и в съботния ден ще са в необятни граници – от минус 1° до плюс 9°, в София – към 3°.

Акцент в прогнозата за планините на следващия ден – мощният вятър, с посока от югозапад. Температурите и там ще се покачат и оптималните в планинските курорти ще са от 3° до 8°. Ще бъде по-често облачно, по въховете - с мъгли. Валежи ще има основно в масивите от Западна България, като границата м/у дъжд и сняг ще е на към 2000 м.

Под въздействието на просторен многоцентров циклон в по-голямата част от Европа ще бъде с превалявания. Ще продължи захлаждането в Западна и Централна Европа и на доста места там ще вали и сняг. Сняг се чака да завали в края на съботния ден даже и на остров Корсика. На Балканите ще се задържи топло за края на ноември. Облачно и прохладно ще бъде съвсем на всички места на полуострова, с превалявания в западните и южните региони.

У нас, през нощта против неделя още веднъж ще вали, само че упованията са в неделя да има и слънчеви часове. Ще остане прохладно и по-топло от нормалното за сезона. Нова валежна конюнктура ще стартира през нощта против понеделник, като с предстоящото във вторник значително захлаждане ще има региони и със сняг.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР