През нощта срещу петък над крайните северозападни и западни райони

...
През нощта срещу петък над крайните северозападни и западни райони
Коментари Харесай

Meteo Balkans: Промяна на времето - дъжд и сняг ще ни изненадат предколедно

През нощта против петък над крайните северозападни и западни региони облачността ще се усили и до сутринта тук-там ще превали дъжд. Над планинските региони, с надморска височина от над 700-800 метра преваляванията ще са от сняг. Ще духа мощен северозападен вятър, а с него температурите ще се намаляват.

Минималните температури ще са сред минус 3°С до плюс 3°С. В котловинните полета и планинските региони ще са по-ниски - до минус 3-4°С.

През деня в петък, по преминаващ леден атмосферен фронт, преваляванията над Западна България последователно ще обзет централните и източни региони. Валежите над Централна и Източна България ще са най-вече от дъжд, а над Западна и Северозападна България ще са в развой на прекъсване. Сняг ще вали в планинските региони от Западна и Южна България. Ще има условия и за слаби виелици.

Вятърът ще се ориентира от северозапад, ще се усили и с него ще нахлува леден въздух. Най-късно в Източна България, където ще продължи да духа мощен югозападен вятър и температурите ще се задържат малко по-високи.

Максималните температури ще се намалят и ще са сред 5°С-9°С. Малко по-ниски над Западна и Източна България - до 5-7°С.

Meteo Balkans издаде карта с предизвестия за неприятно време, които са годни за петък - 22 декември, в които вероятността за рискови феномени е най-голяма, само че НЕ постоянно бурите обгръщат зоните оградени на картата!!!

Оранжев код: Издаваме този код за проливни или “обложни ” превалявания. Валежите на изолирани места над посочените региони ще са обилни по количества. Очакваните превалявания могат да доближат до 25-40 л./кв.м.

Явления: Над тези региони ще са съпроводени и от засилена гръмотевична активност, мощен вятър и дребна градушка (известни и като шквалови явления).
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР