През нощта Русия използва безпилотни самолети и артилерия, за да

...
През нощта Русия използва безпилотни самолети и артилерия, за да
Коментари Харесай

Над 100 градове и села атакувани от руски самолети в Украйна тази нощ

През нощта Русия употребява безпилотни самолети и артилерия, с цел да нападна над 100 градове и села в Украйна. Това е най-големият брой обстрелвани цивилни цели от началото на годината. Няколко души са починали при обстрела, бе подпалена и петролна рафинерия.

Според украински източници в границите на 24 часа Русия е обстрелвала повече от 100 места в Украйна. Атакувани са 118 места в 10 области, съобщи украинският министър на вътрешните работи Игор Клименко пред онлайн медии.

" Това е най-големият брой нападнати градове и села от началото на годината ".

По данни на локалните управляващи при нощния обстрел в североизточната Харковска област е умрял един човек. Друг човек е умрял в южната Херсонска област, се показва в отчета. Една жена също е починала, а четирима души са били ранени в южния град Никопол, заяви локалният губернатор.

Правителството в Киев заяви и за съветска офанзива против петролна рафинерия в централно разположения промишлен град Кременчук. Няма потърпевши, само че към 100 пожарникари се борят с огъня в продължение на няколко часа.

Украинските военновъздушни сили оповестиха през днешния ден, сряда, че са свалили 18 от 20 съветски дрона, изстреляни през нощта. Руското министерство на защитата съобщи, че е свалило два украински дрона над Брянска и Курска област. И двата района граничат с Украйна.
Подкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР