През нощта облачността от запад ще се увеличи над цялата

...
През нощта облачността от запад ще се увеличи над цялата
Коментари Харесай

Прогноза за времето

През нощта облачността от запад ще се усили над цялата страна. В Западна България ще стартират превалявания от дъжд. Ще духа слаб до сдържан вятър от изток-югоизток, оповестиха от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ). Атмосферното налягане ще бъде по-ниско от междинното за месеца. През деня ще се задържи съвсем без смяна.

Утре времето в страната ще бъде облачно, на доста места в Западна и Централна България с превалявания от дъжд. Значителни по количество ще са преваляванията в Западна България и Родопите. Ще има и гръмотевици. В Източна България ще остане без превалявания. Ще духа слаб, в Източна България до сдържан югоизточен вятър. По-късно денем в западната половина на Дунавската низина вятърът ще се ориентира от запад-северозапад и с него ще стартира да прониква студен въздух. Дневните температури ще се намалят доста и оптималните ще бъдат от 19°-24° в Западна България до 30°-31° на изток.

През нощта против сряда обилни превалявания ще има и в Централна България. 

Над Черноморието ще бъде със забележителна облачност, само че без превалявания. Временни понижения на облачността ще има в следобедните часове. Ще духа до сдържан югоизточен вятър. Максимални температури: 25°-28°. Температурата на морската вода е 25°-26°. Вълнението на морето ще бъде 2 бала.
  
В планините ще бъде облачно с превалявания от дъжд, тук-там с гръмотевици. Очакват се обилни количества. Без превалявания и с краткотрайни разкъсвания и понижения на облачността ще бъде времето в масивите в Източна България. Ще духа сдържан и мощен вятър от юг-югозапад. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде към 16°, на 2000 метра - към 10°. 

В сряда обилни превалявания ще има на доста места в страната, а в източната половина ще са с гръмотевици. Най-голяма е вероятността за количества, надхвърлящи 50-60 mm в Централна България, а в Родопската област и прилежащите региони са вероятни над 100 mm. Температурите и в Източна България ще се намалят и оптималните ще са най-вече сред 21° и 26°.

До сутринта в четвъртък преваляванията ще спрат, най-късно в североизточните региони, а облачността от запад ще се раздра и ще намалее. През деня ще доминира слънчево време. Сутринта в западната половина от страната ще е съвсем безшумно и на обособени места в равнинната част и котловините ще има ниска облачност или мъгла. Сутринта ще е по-хладно, дневните температури ще се покачат и оптималните ще бъдат сред 26° и 31°.  

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР