През нощта и утре преди обяд ще има предимно значителна

...
През нощта и утре преди обяд ще има предимно значителна
Коментари Харесай

Ето какво ще е времето в следващите дни

През нощта и на следващия ден преди обяд ще има най-вече забележителна ниска облачност, която в следобедните часове ще се раздира и понижава. Такава е прогнозата за времето на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) при Българска академия на науките, заяви дежурният синоптик Евгения Егова. 

Вятърът малко ще отслабне, ще бъде сдържан от северозапад. Минималните температури ще са най-вече сред минус 6° и минус 1°, оптималните - сред 1° и 6°. Над Черноморието ще доминира слънчево време, с по-значителни нараствания на облачността основно след обяд по северното крайбрежие. Ще духа сдържан северозападен вятър. Максималните температури ще са 3° - 4°.

Вълнението на морето ще бъде 2 - 3 бала. Температурата на морската вода е 7° - 8°. Над планините ще доминира слънчево време, позначителна ще бъде облачността основно преди обяд в ниските елементи. Ще духа мощен вятър от север-северозапад. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде към минус 3°, на 2000 метра - към минус 9°. Атмосферното налягане е и ще остане по-високо от междинното за месеца.

В четвъртък и петък облачността ще е раздрана, в Дунавската низина и в котловините преди обяд - най-вече забележителна. Вятърът малко ще отслабне, повече в нощните часове, само че денем още веднъж ще се усилва и ще бъде сдържан, през първия ден към момента от северозапад, а в петък - краткотрайно от югозапад. Минималните температури ще останат без особена смяна – най-вече сред минус 5° и 0°, а дневните още малко ще се покачат и в петък ще са сред 5° и 10°.

В събота облачността ще бъде най-вече забележителна. По-късно денем в събота с увеличаване напразно от северозапад и север ще става студено. Ще има и валежи от дъжд и сняг, само че единствено на обособени места, основно в Северна България. Минималните температури ще са сред минус 2° и 3°, по Черноморието малко по-високи, дневните – към момента ще са относително високи - сред 4° и 9°. / Блиц

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР