През ноември световните продажби на електрически превозни средства и плъгин

...
През ноември световните продажби на електрически превозни средства и плъгин
Коментари Харесай

Продажбите на електромобили нарастват до рекордни нива през ноември

През ноември международните продажби на електрически транспортни средства и плъгин хибриди порастват с 20% по отношение на същия месец на миналата година. Силният напредък в Северна Америка и Китай компенсира по-слабото търсене в Европа. Данните са от изследване на консултантската компания Rho Motion, представена от Ройтерс.
Прочетете още
Продажбите на електрически автомобили са достигнали нов месечен връх от 1,4 млн. броя по отношение на 1,1 млн. транспортни средства през ноември 2022 година

„ Продажбите не престават да порастват макар многото отрицателни настроения на пазара и чакаме продажбите да останат мощни през декември “, споделя анализаторът Чарлз Лестър.

След години на ускоряващ се напредък някои автомобилни производители в този момент се притесняват, че продажбите на електрически коли в Европа и на други огромни пазари може да се забавят, защото водачите чакат по-добри, по-евтини модели, които ще се появят на пазара след две до три години.

В международен мащаб напълно електрическите модели съставляват 70% от продажбите на екоавтомобили, а плъгин хибридите са виновни за останалите 30% през ноември, пресмятат от Rho Motion.

Китай регистрира 25% нарастване на продажбите, а в Съединени американски щати и Канада растежът доближава 43%. В Европа продажбите на електрически автомобили спадат с 3 на 100 по отношение на ноември 2022 година

Понижението в Европа отразява мощния завършек на предходната година, преди в Германия да бъдат понижени дотациите за този вид задвижване. Макар Германия да понижава своите дотации, а Франция да следва този образец - с цел да даде преимущество на създадените в Европа електрически коли пред китайските, продажбите в района евентуално ще останат мощни, защото производителите на коли преследват своите цели за излъчванията до 2025 година

Лестър прибавя, че целевите дотации на Франция " ще окажат по-голямо влияние " върху транспортните средства като Dacia Spring на Renault, който се създава в Китай за европейския пазар, в сравнение с върху китайската гама на BYD, тъй като колите на марката " занапред стартират да се продават " във Франция.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР