През ноември деветгодишният вундеркинд Лорен Симънс доби световна популярност, след

...
През ноември деветгодишният вундеркинд Лорен Симънс доби световна популярност, след
Коментари Харесай

Лорен Симънс, деветгодишното дете-гений и защо напусна университета

През ноември деветгодишният вундеркинд Лорен Симънс доби международна известност, откакто стана ясно, че малчуганът може да се трансформира в най-младия висшист в историята.

До скоро Лорен бе студент в Техническия университет в Айндховен, Холандия, само че тази седмица стана ясно, че преди няколко дни родителите му са го отписали от образователното заведение, написа Reuters.

Причината за това е, че от университета изненадващо са съобщили на фамилията, че Лорен няма да може да приключи образованието си в по-рано, обещания период.

Позицията на учителите е, че Лорен има прекалено много изпити, които би трябвало да вземе, в случай че желае да получи дипломата си преди да е навършил 10 години.

Рожденият ден на Лорен е единствено след няколко дни - на 26 декември, а от университета споделят, че той ще би трябвало да остане и да учи най-малко доникъде на 2020 година

Това явно много е подразнило родителите на момчето, които настояват, че решението е опит на образователното заведение да резервира Лорен за по-дълго.

Майката и бащата на Лорен разкриват в изявление за Reuters, че детето им всекидневно получава по няколко предложения от влиятелни университети по света и се е трансформирал в самобитна сензация в света на науката, до която всеки желае да се допре. Те разказват Лорен като " план, в който всеки желае да взе участие ".

Все още не е ясно къде и по какъв начин ще продължи образованието си деветгодишният талант, както и дали ще успее да усъвършенства върха за най-млад висшист. Той принадлежи на американеца Майкъл Керни, който през 1994 година е приключил университет на възраст от 10 години и четири месеца. /lifestyle.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР