През ноември 2017 година икономиката на Канада отбеляза най-силен растеж

...
През ноември 2017 година икономиката на Канада отбеляза най-силен растеж
Коментари Харесай

Канадската икономика отчита силен растеж в края на годината

През ноември 2017 година стопанската система на Канада означи най-силен напредък от шест месеца насам с помощта на напредък във всички по-важни браншове - от индустрията и добива на нефт и природен газ, до бранша на недвижимите парцели, демонстрират данни на формалната канадска статистика.

Брутният вътрешен артикул на Канада се увеличи през ноември с 0,4% на месечна база до 1,769 трлн. канадски $ (около 1,427 трлн. американски долара) след застоялост през октомври, потвърждавайки осредните упования на финансовите пазари от отбелязвайки най-хубава агресия от май 2017-а година.

Подкрепа за икономическия напредък през ноември оказва повишаването с 0,8% при промишленостите, свързани с производството на артикули, като промишленият бранш скочи с 1,8%, отбелязвайки най-солиден напредък от февруари 2014-а година с помощта на увеличение на производството на коли и на части за тях. Добиването на нефт и на природен газ пък се увеличи с 1,6%, защото някои от енергийните уреди не престават да се връщат към естествения си индустриален потенциал след нормалните ремонтни действия, стартирали към средата на септември.

В бранша на услугите се отличава пазара на недвижими парцели, който набъбна през ноември с 0,4%, защото интензивността на сътрудници и брокери се усили за четвърти следващ месец предвид на по-големите продажби на жилища в районите на Онтарио и Албърта. На годишна база Брутният вътрешен продукт на Канада набъбна през ноември с 3,5%, до момента в който упованията на финансовите пазари бяха за опазване на октомврийското движение на напредък от 3,4 на 100.

По-рано този месец Канадската централна банка увеличи главната си рента с четвърт процентни пункта до 1,25%, отчитайки солидните данни за заетостта и повишаващата се инфлация, като това беше трето покачване през последните седем месеца.

Банката обаче алармира за еволюционен и внимателен метод към по-нататъшното увеличение на лихвените ставки, предупреждавайки за съществуването на неустановеност, обвързвана с бъдещето на Северноамериканското съглашение за свободна търговия сред Канада, Съединени американски щати и Мексико (NAFTA), което евентуално ще отрази отрицателно върху икономическия напредък.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР