През ноември 2012 г. в ГДБОП е получена справка от

...
През ноември 2012 г. в ГДБОП е получена справка от
Коментари Харесай

Началникът на охраната на Радев също имал проблеми с допуска до класифицирана информация

През ноември 2012 година в ГДБОП е получена информация от службите за сигурност на Германия, в която се показва че при наблюдението и контрола на членове на албанска проведена незаконна група са открити диалози с ползвател на български клиент на мобилна мрежа, написа „ Терминал 3″

Албанската група се занимава с трафик и разпространяване на опиати, а задължението на българския клиент е била да спомага за узаконяване на получени от тази активност парични средства. В справката немските служби за сигурност желаят от ГДБОП определяне на ползвателя на българската СИМ карта. При осъществената инспекция от ГДБОП се открива, че посоченият номер се употребява от някой си Станчо Станев, чиновник на… българската НСО!

Станев е роден на 13 юли 1967 година в Стара Загора. Завършил е ветеринарна медицина в Старозагорския университет (едва ли има по-добра просветителна подготовка за НСО). Постъпва в службата през 1995 година, където е в екипите за персонална защита на президентите Желев и Стоянов, премиера Станишев, както и в звеното, отговарящо за подготовката на новоназначените чиновници.

След като ГДБОП уведомява управлението на НСО за получената информация, допускът до класифицирана информация на Станев е лишен и той закономерно е освободен от НСО през януари 2013 година

Той обаче апелира заповедта за отнемането на позволява му за класифицирана информация и освобождението си от работа. Заповедта скоро е анулирана от съда и Станев е възобновен на работа в НСО.

С влизането си в президентството през януари 2017 година Радев изисква от тогавашния шеф на НСО Ангел Антонов да назначи за шеф на първи отдел… точно Станчо Станев! Отделът дава отговор за персоналната защита на президента и неговата брачна половинка, Десислава, както и за защитата на постройката на администрацията на президента, разяснява „ Терминал 3″.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР