През миналата сесия беше пропусната една сериозна възможност политическата криза

...
През миналата сесия беше пропусната една сериозна възможност политическата криза
Коментари Харесай

Биков: Да бъдем изключително внимателни в отношенията помежду си

През предходната сесия беше пропусната една сериозна опция политическата рецесия да откри своето решение. Тя беше пропусната с отхвърлянето на предлагането за държавното управление отпред с проф. Габровски.Това съобщи в декларация от името на ПГ на ГЕРБ- Тома Биков  Тома Биков Тома Биков e български политик, роден на 10 октомври 1980 година в Бургас. Завършва актьорство за. 

Надяваме се, че през актуалната сесия ще сложим началото на края на политическите нововъведения. Политическите нововъведения са в основата на тежката неустойчивост, в която се намира българското общество. Надяваме се, че нещата ще стартират да се случват по този начин, както се случват във всички естествени демократични страни. Иновациите от вида на „ възвръщане на политическото принуждение “; „ политическото гонене на съперника “, „ искане за заличаване на политическия конкурент “ и сходни псевдореволюционни импулси би трябвало да приключат. На нас ни е извънредно необичайно по какъв начин сътрудниците от Политическа партия и уважаваният професор Денков желаят поддръжка от тези, които желаят да унищожат. Парадоксално искане. За нас това е необяснимо. Но ние през последните 2 години, за жалост, свикнахме с парадоксалната логичност, в случай че въобще това държание може да се назова „ логичност “. В него няма никаква логичност, нито политическа, нито държавническа, нито социална.

Днес имаше апели да се отнесем съществено към декларацията, която сътрудниците ще предложат в идващите дни. Ние се запознахме с нея. Държавата не може да се ръководи от декларация, каквото и да написа в нея, колкото и хубаво да е написана.  А вашата не е добре написана на всичкото от горната страна. Държава се ръководи от държавно управление, от министри, от конструкция на Министерския съвет и хора, които могат да носят отговорност. Когато се предлага държавно управление и се прави същинско изпитание за основаване на държавно управление всичко това се предлага в пакет дружно с управническата стратегия -нещо, което, апропо, във вашето постоянно държавно управление не успяхте да извършите, тъй като започнахте да пишете своята стратегия, откакто получихте избор на съмнение от Народното събрание. Също политическа иновация, също несполучлива, също парадоксална.

Затова ви призоваваме, ако в действителност желаете да извършите изпитание за сформиране на държавно управление да методите оптимално съществено към това и да предложите в зала състав на кабинета и конструкция на кабинета, както направихме ние. Видяхме, че имате доста рецензии към нашия личен състав. Склонни сме да дебатираме качествата на министрите, които сме предложи. Очакваме обаче вие да покажете вашият капацитет и да го извършите още идната седмица. Всичко останало ще бъде мимикрия, отиграване на обстановката, освен това не е чак толкоз умело.

Погледите са ориентирани към третия мандат. Третият мандат е спешен,  нестандартен. Трябва да бъде употребен оптимално добре, за да опитаме с общи старания да решим тази политическа рецесия. Избирането на държавно управление единствено по себе си, както видяхме през миналата година, не взема решение политическата рецесия. Изборът дава опция за решение на политическата рецесия, само че тази опция може да бъде и пропиляна. Затова е извънредно значимо третият мандат да бъде конструиран рационално, съгласно действителностите, а не съгласно фантазиите и очакванията. Реалностите в България са, че българското общество е разграничено и че публични групи, партии и хора, които са си нанесли рани и с това са нанесли рани на цялото българско общество би трябвало да работят дружно. Това е голямо предизвикателство пред всички нас и това е наша отговорност. Ако не поемем тази отговорност, можем да се окажем непотребни за политиката, съобщи БНР.

Призивът на парламентарната група на ГЕРБ- е да бъдем извънредно деликатни в връзките между тях. Когато желаеме поддръжка, да желаеме поддръжка, а не да слагаме ултиматум. Когато желаеме поддръжка, да осъзнаваме потребността от тази поддръжка, тъй като нито една политическа мощ не може да ръководи сама и не може в целокупност да реализира своите програмни планове. Реалността е такава. 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР