През миналата седмица бяха задържани група мигранти, водени от полицейски

...
През миналата седмица бяха задържани група мигранти, водени от полицейски
Коментари Харесай

Безлов: Шансът на ДБ за третия мандат е много голям

През предходната седмица бяха арестувани група мигранти, водени от полицейски чиновник, носещ служебната си карта  и униформа. Вътрешният министър Иван Демерджиев разгласи началото на специфична интервенция против незаконната миграция и каналджийството.

Ситуацията е друга от първата рецесия през 2015 година, отбясни пред БНР Тихомир Безлов, който е основен специалист в Центъра за проучване на демокрацията.

" Тогава в Турция имаше релативно позитивно отношение към мигрантите. След това, вследствие на рецесията, отрицателните настройки се покачиха. След 2019 година контролът на миграцията към България понижа. Към края на 2020 -та стартира да се усилва потокът към България. През 2021 - ва беше рекорден. Сега още веднъж имаме връх ".

Друг проблем, който уточни Безлов, е, че Гърция усили ограниченията си за задържане и въздържане на мигранти. 

" Промениха и законодателството си, с което ограничиха обществената поддръжка към мигрантите ".

Сърбия също заобикаля да лимитира миграцията през Гърция и Българи, уточни той.

" Там има едно приятелско отношение към мигрантите ".

Безлов изрази мнение, че приходите в системата на Министерство на вътрешните работи са релативно положителни.

" Но натискът, на който са подложени граничните служители на реда и средствата, които те могат да вземет нелегално, са големи ". 

Проблемът с неналичието на претенденти, които желаят да работят в системата на Министерство на вътрешните работи, е остарял, сподели той.

" Това обаче не значи, че в полицията не би трябвало да се подхващат антикорупционни ограничения. Политическата рецесия, продължаваща две години и безкрайното количество промени в управителния състав, основава визия за неустановеност какво ще се случи в утрешния ден. Затова началниците гледат да заобикалят всякаки по-тежки решения. Трябва да има някакъв небосвод на управлението ". 

Дали ще се стигне до нови избори, зависи от това на кой ще бъде връчен третия мандат, счита Тихомир Безлов.

" Шансът да го получи Демократична България и да сформира държавно управление доста набъбна. И ГЕРБ, и Политическа партия ще поддържат такова държавно управление на малцинството. Шансовете са много по-големи от тези, които имаше преди Нова година "
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР