През миналата година във Варненска област са регистрирани само четири

...
През миналата година във Варненска област са регистрирани само четири
Коментари Харесай

Само 4 телефонни измами регистрирани във Варненско за година

През предходната година във Варненска област са регистрирани единствено четири телефонни измами, заяви шефът на полицията в крайморския град старши комисар Даниел Пашов след извършена работна среща с управлението на Окръжната прокуратура. Той посочи, че две от тях са били разкрити. За съпоставяне през миналата година тези закононарушения са били 49, а разкритите - 21.

Окръжният прокурор на Варна Красимир Конов добави, че се затвърждава наклонността на понижаване на записаната престъпност в района. Спад има и при най-масовите закононарушения - против собствеността на жителите. През предходната година акцентът е бил върху противодействието на битовата престъпност, уточни той.

По думите му са били извършени 23 профилирани полицейски интервенции в 59 обитаеми места . При тях са са открити и арестувани 314 души. От тях 255 са арестувани по съответни досъдебни производства, както и укриващи се от изтърпяване на наказване " отнемане от независимост ".

Окръжният прокурор заяви още, че през последните две години се усилва и разкриваемостта на закононарушенията, като през 2020 година са разкрити 40.1 % от тях.

Комисар Пашов заяви още, че предходната година са установени 88 689 нарушавания на Закона за придвижване по пътищата. Катастрофите в региона са 2121 , от които 569 тежки с 29 починали и 702 ранени. Несъобразената скорост и отнемането на преимущество са главните аргументи за злополуките.

Досъдебни производства за ръководство на автомобил след приложимост на алкохол са 234 , а за шофиране след приложимост на опиати - 161.

Досъдебни производства за нарушаване на карантината през предходната година са 334.

Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР