През миналата година са констатирани над 400 нарушения с абитуриенти

...
През миналата година са констатирани над 400 нарушения с абитуриенти
Коментари Харесай

КАТ: Миналата година имаше над 400 нарушения с абитуриенти

През предходната година са установени над 400 нарушавания с зрелостници или водачи, возещи зрелостници, за които е взето отношение. 90 от тях са за неизползване на колан. Това сподели комисар Бойко Рановски, шеф отдел „ Пътна полиция “, ГДНП по време на брифинг във връзка идните абитуриентски балове, съобщи „ Фокус “.
„ 10 са за неизползване на защитни каски. 60 са случаите за погрешен транспорт на пасажери. 10 случая са на неправоспособни водачи. За благополучие през предходната година имаше единствено 6 ПТП-та с присъединяване на зрелостници, без потърпевши и починали ", д опълни още той.
„ Надяваме се тази година празнуващите да са станали по-отговорни и да няма произшествия. За погрешен транспорт има наказания от 50 лв. за лидера. Пътникът, който се вози погрешно, ще бъде глобен с 50 лв. за неизползване на защитен колан “, сподели Рановски.
От полицията обявиха, че ще има засилено полицейско наличие край сборните пунктове на зрелостниците, по маршрутите им на напредване и в регионите на увеселителните и питейни заведения.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР