През месец януари 2022 г. се наблюдава активиране на фалшивите

...
През месец януари 2022 г. се наблюдава активиране на фалшивите
Коментари Харесай

От Български пощи съобщават за активизиране на фалшиви съобщения от тяхно име

През месец януари 2022 година се следи активиране на подправените известия от името на „ Български пощи “ ЕАД.

Дружеството припомня, че подправените електронни известия се разпращат от името и/или с логото на сдружението, от време на време под формата на анкети или игри, в които се афишира, че получателят ще получи „ премия “ – мобилен телефон, като за задачата би трябвало да удостовери присъединяване, предоставяйки персонални данни (електронен адрес, данни от дебитна или кредитна карти и др.) и да заплати такса. В доста от имейлите попада информацията за контакт с „ Български пощи “ ЕАД.

Освен известията в които се уведомява, че клиентът има пратка /понякога се показва случаен номер / и би трябвало да заплати избрана сума за нейното приемане, освобождение от митница, поправяне на адрес. Най-новите изискват поръчка за пренасочване на пратка заради отсъстващ адресат.

Във всички подправени имейли се изисква получателят да даде данни от банкова карта и др.

„ Български пощи “ ЕАД обръща внимание, че не изпраща тези известия, не организира анкети или игри, не раздава награди, не изисква по имейл възнаграждение on-line на такси за доставка или освобождение от митница и при никакви мотиви не изисква персонални данни от дебитна или кредитна карта за доставката, както и такса за тази доставка.

Дължими цени към сдружението и държавни вземания се заплащат единствено в пощенската станция при доставката на пратката.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР